За Свети Валентин: Математик разписа формула за успешно предложение за брак


За Свети Валентин: Математик разписа формула за успешно предложение за брак
Снимка: iStock

Много мъже "дебнат" идеалния момент, за да зададат най-важния въпрос на своите половинки. Разбира се, за голяма част от представителите на силния пол Свети Валентин е един от тях. Господата ще бъдат много улеснени, ако се запознаят предварително с математическите вероятности за получаване на отговор „Да“.

Д-р Том Крофорд, математик от Оксфордския университет, вярва, че неговият метод може да увеличи шансовете за щастлив край. Ако следвате тази рецепта за успех, ще си осигурите възможно най-добрия шанс да получите „Да“, казва той.

Неговата формула, базирана на проучване, проведено сред 2000 души, изчислява „оценка на предложението“ (S) от 1 до 100, като 100 е възможно най-близо до „Да“.

Вижте още: От рози до лалета: Какво символизират популярните цветя за Свети Валентин

В какво се състои формулата?

Формулата му за успех се основава на четири ключови фактора - времето на хранене (М), времето на предложението (Т), степента на планиране (Р) и цената на годежния пръстен (С).

Петата бонусна променлива (В) се оценява между 50 и 25 точки въз основа на редица евентуални събития, които могат да се случат по време на романтична вечер у дома.

Магическата формула на д-р Крофорд изглежда така:

S = B + 5(T+M)/2 + 5(C+P)

Въз основа на анализ на отговорите от анкетата д-р Крофорд препоръчва вечерята да започне в 20:06 ч., като предложението за брак задължително се прави след основното ястие, но преди десерта.

Оптималната сума, която трябва да похарчите за годежен пръстен, е две и половина месечни заплати, а предложението трябва да се планира от 68 дни - казва той.

Хората, които се надяват „да има сделка“, могат да увеличат шансовете си за успех, като произнесат прочувствена реч (+8 бонус точки), създадат романтична обстановка с осветление и цветя (+7 бонус точки) и пуснат хубава музика (+5 бонус точки).

Въпреки това влюбените, които се надяват да съблазнят партньора си, трябва да избягват да проверяват телефона си (-20 бонус точки), да пускат телевизора за фон (-14 бонус точки), да прегорят храната (-10 бонус точки) и да имат деца в къщата (-6 бонус точки).

Д-р Крофорд обяснява: „За да увеличите максимално точките си за предложение и да постигнете перфектното предложение вкъщи, трябва да се съсредоточите върху четири ключови компонента: времето на хранене, времето на предложението, количеството планиране и цената на годежния пръстен.

„Проучването показва, че най-добре е да започнете храненето в 20:06 ч., като самото предложение се прави след основното ястие, но преди десерта.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама