За Свети Валентин: Математик разписа формула за успешно предложение за брак


За Свети Валентин: Математик разписа формула за успешно предложение за брак
Снимка: iStock

Много мъже "дебнат" идеалния момент, за да зададат най-важния въпрос на своите половинки. Разбира се, за голяма част от представителите на силния пол Свети Валентин е един от тях. Господата ще бъдат много улеснени, ако се запознаят предварително с математическите вероятности за получаване на отговор „Да“.

Д-р Том Крофорд, математик от Оксфордския университет, вярва, че неговият метод може да увеличи шансовете за щастлив край. Ако следвате тази рецепта за успех, ще си осигурите възможно най-добрия шанс да получите „Да“, казва той.

Неговата формула, базирана на проучване, проведено сред 2000 души, изчислява „оценка на предложението“ (S) от 1 до 100, като 100 е възможно най-близо до „Да“.

Вижте още: От рози до лалета: Какво символизират популярните цветя за Свети Валентин

В какво се състои формулата?

Формулата му за успех се основава на четири ключови фактора - времето на хранене (М), времето на предложението (Т), степента на планиране (Р) и цената на годежния пръстен (С).

Петата бонусна променлива (В) се оценява между 50 и 25 точки въз основа на редица евентуални събития, които могат да се случат по време на романтична вечер у дома.

Магическата формула на д-р Крофорд изглежда така:

S = B + 5(T+M)/2 + 5(C+P)

Въз основа на анализ на отговорите от анкетата д-р Крофорд препоръчва вечерята да започне в 20:06 ч., като предложението за брак задължително се прави след основното ястие, но преди десерта.

Оптималната сума, която трябва да похарчите за годежен пръстен, е две и половина месечни заплати, а предложението трябва да се планира от 68 дни - казва той.

Хората, които се надяват „да има сделка“, могат да увеличат шансовете си за успех, като произнесат прочувствена реч (+8 бонус точки), създадат романтична обстановка с осветление и цветя (+7 бонус точки) и пуснат хубава музика (+5 бонус точки).

Въпреки това влюбените, които се надяват да съблазнят партньора си, трябва да избягват да проверяват телефона си (-20 бонус точки), да пускат телевизора за фон (-14 бонус точки), да прегорят храната (-10 бонус точки) и да имат деца в къщата (-6 бонус точки).

Д-р Крофорд обяснява: „За да увеличите максимално точките си за предложение и да постигнете перфектното предложение вкъщи, трябва да се съсредоточите върху четири ключови компонента: времето на хранене, времето на предложението, количеството планиране и цената на годежния пръстен.

„Проучването показва, че най-добре е да започнете храненето в 20:06 ч., като самото предложение се прави след основното ястие, но преди десерта.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама