Законите на Будизма, с които ще почувствате хармонията


Законите на Будизма, с които ще почувствате хармонията
Снимка: iStock/Guliver

Какви са будистките закони на хармонията? Как да ги следваме? До какво ще доведат те?

Не всичко в живота е толкова лошо, колкото изглежда - ние знаем това много добре и са ни го казвали много пъти. Работата е там, че в източната философия има седем закона за вътрешна хармония, които всеки от нас трябва да спазва!

Първият закон: Мисълта е материална

Ние мислим, визуализираме и ставаме това, за което всъщност сме мислили. Ако мислите негативно- ще привлечете негативното в живота си. Ако намеренията са чисти - ще има щастие. Нашето съзнание, каза Буда, ни прави това, което мислим! Така че мозъкът трябва да бъде изпълнен само с правилните мисли. И правилното мислене ще доведе до истинско щастие!

Вторият закон: Трябва да започнете с малки неща

Всички майстори, каза Ралф Уолдо Емерсън, някога са били аматьори. Така че нека започнем с малки стъпки и търпеливо да успеем! Успехът идва само при тези, които работят усилено и не искат да станат супер успешни за една нощ.

Трети закон: Научете се да прощавате

Няма нужда да държите скрит гняв в себе си, това е като да държите в ръка горящи въглища и да планирате да ги хвърлите по някого! „Аз трябва да бъда освободен от затвора на гнева.“- повтаряйте си това. Потискането на гнева без потискането на себе си е невъзможно.

УРОЦИ ОТ МЪДРИ ХОРА, КОИТО СИ СТРУВА ДА СИ ПРИПОМНЯТЕ ВСЕКИ ДЕН

Четвъртият закон: Всички действия са от значение

Важното не са думите, а действията. Не можете да направите нещо добро в понеделник и да си починете от него във вторник. Всеки ден е нещо добро. Няма друг начин!

Пети закон: Необходимо е да се научите да разбирате

Когато спорим, винаги се ядосваме. Обикновено се борим не за истината, а само за себе си. Гледната точка на другия човек трябва да се разбира максимално, за да няма гняв към него! И помнете: по-важно е да бъдете щастливи, отколкото прави.

Шести закон: Трябва да победите себе си

И това е по-важно от победата в хиляди битки! Победата над себе си няма да ви отнеме никакви сили. Победата над себе си е сила, по-висока от силата на всеки владетел. Мислите трябва да могат да контролират! Защото, както каза Буда, човек е привлечен по извита пътека не от врага, не от недоброжелателя, а от собственото си съзнание. В този случай трябва да обичаш себе си и другите ще се обичат.

Седми закон: Трябва да живеете в хармония

Хармонията не е това, което е отвън, а това, което е вътре. В сърцето ви! И хората често търсят хармония около себе си, за да се разсейват от истината ... Но каква е истината? Фактът, че намирането на хармония е възможно само вътре в нас! И това не е нова кола, брак или работа. Това са възможности. Всичко започва вътре в нас, останалото идва по-късно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама