Значението на числата според Фън Шуй


Значението на числата според Фън Шуй
Снимка: iStock

Във Фън Шуй се практикуват няколко различни подхода по отношение тълкуването на числата. Стойността на числата в термините на класическата източна нумерология се различава от интерпретацията, използвана в ежедневието, където значението на числата се определя от това как звучат.

1 се произнася като "чест, печалба". Единицата е много успешна и почитана фигура, означава източник на всички неща. Символизира създаване, единство, чиста репутация и честно име. 1 подобрява и допълва полезното значение на други числа. Смята се, че 1 е мъжът, а 2 е жената. 1 е носител на светлата страна, а 2 – на тъмната. Според фън-шуй числата се делят на Ян – нечетните числа, и Ин – това са четните числа.

2 се произнася като "леко", "лесно". Счита се, че осигурява хармонията на енергиите на Ин и Ян, която е необходима за създаването на живот. 2 е симетрия. Казват, че 2 носи специален успех, ако е пред друг щастлив номер. 2 може да се тълкува като желание за съхраняване на нещата такива, каквито са.

3 се произнася като "растеж". Свързано е с живота и бързото развитие. Съответно, тази цифра ще бъде особено благоприятна в комбинация с други. Три е първото съвършенство, обединение на 1 и 2. Три е символ на небето, земята и човека. Три е символ на развитието, живота и смъртта. Три е желанието за достигане на безкрайността.

4 се произнася като "смърт". Четири е раждането на пространството в стремежа му да се оформи. Квадратът е символ на физическия свят. Четири е символ на обучението и усърдния труд. Самите китайци предпочитат да избягват това число.

5 се произнася като "нищо". Означава "не", "нищо". По-добре е да се избягват комбинации с 5, тъй като цифрата отрича благоприятната стойност на другите цифри. Пет е символ на развитието на пространството. Това е символ на петте действия: поява, развитие, стабилизация, угасване и смърт. 5 е завършеност. Пет е числото на мира.

6 се произнася като "богатство". 6 във Фън Шуй се счита за много благоприятно, тъй като обещава материален просперитет. Това е символ на желанието да се развие наученото.

7 се произнася като "сигурно". Наличието на число 7 в произволна комбинация от числа се тълкува като "сигурност". 7 е съвършенство, развитие във всички посоки и промяна. Това е шест, но с господство на ян. След като разумът е оценил теоретично ситуацията, идва време за действие.

8 се произнася като "процъфтяване".
На кантонски език се произнася като "бижу". Смята се за една от най-успешните и щастливи цифри. 8 символизира развитието и растежа на материалното богатство. Комбинацията от "8-8" означава голямо богатство. Осем носи радост и късмет.

9 се произнася като "дълголетие". Цифрата 9 означава пълнотата на небето и земята. Ето защо, някои експерти на Фън Шуй го смятат дори за по-благоприятно от любимото 8 на китайците. 9 се свързва със здравето и дълголетието. Девет е символ на духовното развитие.

0

Някои експерти я смятат нулата за неблагоприятна – носеща празнота. Други казват, че нулата поддържа баланса и стабилността. Според трети специалисти по фън-шуй нулата е най-съвършеното число, тъй като символизира великата пустош, нищо не приема и не добавя, а при опит да бъде умножена поглъща всичко.

Тълкуването на всяко число с повече цифри става със съчетаване на значенията на отделните цифри. Например, 28 е симетрия и късмет, това означава, че късметът ще ви спохожда редовно. Има и неблагоприятни съчетания, като едно от тях е 58, чието значение е "няма пари". Интересното е, че четворката в редица ситуации се интерпретира не като нещастно число, а напротив – носещо късмет, в частност в любовта, секса и образованието.

Щастливите числа и техните комбинации във Фън Шуй:

Най-благоприятни са числата 8 и 9. Появата на числата 1, 6, 7 също е много успешна, а числото 2, ако предхожда едно от благоприятните числа, също обещава късмет.
1-8 – "спечелени пари".
1-6-8 – благоприятна комбинация от числа във всяка комбинация.
6-8 е печеливша връзка, която означава "постоянно нарастващо богатство", "многo пари".
2-8 – пари, които идват лесно.
2-8-8 – получаване на пари бързо и лесно.
7-8 – гарантирано богатство.
4-8 – означава богатство, но спечелено с упорит труд.
4-4 се счита за благоприятно, тъй като в сумата от две цифри 4 образуват много късметлийско число 8.
7-8-9 – успешна комбинация във всякакви вариации.
10 – съвършенство.

Неблагоприятни комбинации, които е добре да се избягват:
2-4 - "лека смърт", "лесна смърт", щети.
5-8 – липса на пари.
2-7, 9-5 – възможност за пожар.
6-4 – финансов колапс; финансови загуби.
5-6 – няма да се очаква доход "няма да има печалба".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама