Три от най-големите мъжки комплекси


Три от най-големите мъжки комплекси
Снимка: iStock/Guliver

Всякакви комплекси влияят отрицателно на живота на човек, причинявайки му много проблеми и неприятности. Но какво да направите, как да се отървете от тази "инфекция"? На първо място е необходимо да се установи причината за появата им и да се опитате да я премахнете. А ето и 3 от най-разпространените комплекси в мъжката половина от човечеството.

"Печеля много малко"

В реалния свят богатството на мъжете се измерва в пари. Тоест, ако човек има няколко сметки в чуждестранни банки, кара скъпа кола и яде в модните ресторанти на града, значи той е успял в живота. Въпреки това, много малко хора мислят за това къде ще харчат парите си, когато достигнат определени висоти в кариерата. Да и защо? В крайна сметка отговорът на този въпрос просто не съществува. Или той е много, много труден. Случва се представителите на по-силния пол да забравят, че са обичани от близки и роднини, фокусирайки се върху това какво нямат, а не върху това какво имат. Мъжете трябва да имат поне някаква представа за силните си страни, заради които са ценени и обичани. Ако знаят за тях, тогава скоро техните комплекси просто ще изчезнат.

"Не съм Казанова" 

Често мъжете вярват, че ако не са в състояние да задоволят една жена десет пъти през нощта, тогава са абсолютно безполезни и са безсилни. Развитието на импотентност се влияе от фактори като оттегляне на мъжа във фаза на развитие, когато той е живял с родителите си и не е имал сексуални отношения. В допълнение, импотентността възниква в резултат на влиянието на митове, които са пряко свързани с тяхната сексуалност. Например, ако мъжът не може да се покаже като сексуален гуру в леглото, тогава той може да окачи стигмата на безсилните. В крайна сметка той е мъж и просто е длъжен да направи това двадесет пъти! Под въздействието на подобни стереотипи един мъж започва да мисли, че никой никога няма да се влюби в него, жените ще го заобикалят и като цяло той е с недостатък. Това не е така. Жените търсят много качества в мъжете, но много честите задоволявания не са сред първите три позиции. Важното е да бъдат разбирани, обичани и изслушвани!

"Аз съм малък ръст, следователно и мъжкото ми достойнство е малко"

В по-голямата си част представителите на по-силния пол са засегнати от комплекси, които са свързани с физическите им особености. Благодарение на тези комплекси, някои мъже губят радостта от живота, докато други, напротив, стават известни и легендарни хора (Наполеон, например). Човек расте чрез вътрешни конфликти. Той винаги има избор. Може да изгради зашеметяваща кариера над своите физически недостатъци. Външният вид не е всичко, а и ръстът не определя размера (това е факт).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама