Новата колекция на Chanel – безвремие в черно и бяло


Новата колекция на Chanel – безвремие в черно и бяло
Снимка: Getty/Guliver Images

Виржини Виар, която наследи Карл Лагерфелд като главен дизайнер на Chanel, показа новата колекция Haute couture на емблематичната марка. По традиция всички ревюта на бранда се помещават в парижкия Grand Palais, като декорите всеки път са толкова реалистични, че гостите на събитието се вълнуват за тях точно толкова, колкото и за дрехите. На снощното ревю модният подиум бе превърнат в романтично обрасла градина.

Новата колекция може да бъде обобщена с една дума – безвремие. Самата Коко Шанел е известна със своята „проста“ естетика и копнежа за строга и изчистена мода, следствие на живота, прекаран в манастир. Най-известният биограф на Коко, Едмонд Шарл-Ру, казва че целият й стил и начин на живот минават под надслов „Обазин“ (бел.ред. официалното наименование на комуната в Корез).

НЕЩАТА, ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ НА КОКО ШАНЕЛ

Напълно осъзнавайки биографичното значение на манастира в живота на Шанел и влиянието му върху нейната марка, Виржини Виар сякаш направи поклонение на именитата дизайнерка. Влиянието на монашеството прониква в колекцията по фини начини, които показват невероятните ресурси на висшата мода. Пастелът беше единственото отклонение от палитрата от черно, сиво, сиво, сметаново и бяло.

Зад кулисите на колекцията, главната дизайнерка на марката каза „Карл не харесваше тези неща. Винаги казваше „О, грозно е, грозно!“, но аз си казах, че трябва да го направя, колкото и да го обичам.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама