Бюрек с кайма


Бюрек с кайма
Снимка: vkusnoteka.bg

Хрупкаво тесто с ароматна плънка от кайма и подправки.

Необходими продукти:

4 ч.ч. брашно (520 г)

1 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. сол

1 ч.ч. олио

1 ч.ч. кисело мляко

250 г кайма

1 глава лук

1 голяма скилидка чесън

30 мл. зехтин

1/2 ч.л. чубрица

1 ч.л. червен пипер

връзка пресен магданоз

черен пипер

сол

1 жълтък

сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в малко зехтин и вода до омекване. Добавете каймата и подправките и разбъркайте. Накрая сложете и ситно нарязан магданоз.

Охладете каймата.

Загрейте фурната на 180 градуса.

В купа пресейте брашното. Направете кладенче и добавете бакпулвер, сол, олио и кисело мляко.

Разбъркайте с лъжица и прехвърлете на набрашнен плот. Омесете меко тесто.

Откъснете топче с големината на орех и го сплескайте с ръце, така че да получите кръг. Сложете от плънката в средата и прехлупете.

Притиснете с малка виличка краищата, така че да се запечатат.

Сложете го в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с жълтък и поръсете със сусам. По същия начин оформете и останалите.

Печете на 180 градуса, докато добият златист загар и се изпекат отдолу и отгоре, около 34-35 минути.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама