Руло от леща


Руло от леща
Снимка: vkusnoteka.bg

Рулото от леща изключително много наподобява руло от кайма, пълнено с много зеленчуци. Ухае чудесно, докато се пече и е много оригинално като основно ястие, поднесено със свежа салата. Хората, които искат да го направят изцяло постно, могат да пропуснат яйцето и Пармезана и да сложат малко повече зехтин за спойка.

Необходими продукти:

2 големи ч.ч. леща

7-8 броя гъби

1 глава лук

2 моркова

1/2 глава целина

2 броя червени чушки

4 броя скилидки чесън

1 яйце

1/2 ч.ч. галета

1/2 ч.ч. фини овесени ядки

2 с.л. доматен сос

1 ч.л. суха чубрица

1/2 ч.л. сух босилек

връзка, пресен магданоз

черен пипер

сол

50 мл зехтин

1 с.л. червен пипер

1/2 ч.л. кафява захар

4 с.л. домашен кетчуп за намазване

50 г Пармезан

Начин на приготвяне:

Сварете, почистената леща във вода в съотношение 1:1 с малко сол, за около 50 минути, под налягане.

Охладете добре и прехвърлете в купа. Намачкайте с помощта на лъжица.

Докато лещата се вари обелете и нарежете зеленчуците на ситно. В тенджера задушете с малко зехтин нарязани на ситно гъби, моркови, целина, лук, чесън и моркови. Подправете със сол, черен пипер, чубрица и босилек.

Охладете и прибавете в купата с леща. Сложете още галета, овесени ядки, доматено пюре, 1 яйце, магданоз, нарязан на ситно, малко кафява захар и малко сол.

Омесете като кайма.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Покрийте тава с хартия за печене и оформете с ръце руло от лещата. Придайте му лека височина, сякаш е от месо. Намажете го със зехтин и червен пипер, след това размажете по повърхността домашен кетчуп, поръсете с малко кафява захар, за да се карамелизира и пъхнете във фурната за 35 минути.

В края на печенето настържете Пармезан и запечете за още 2-3 минути.

Нарежете на филии и поднесете със свежа салата.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички