30 неща за любовта, които научаваш преди 30


30 неща за любовта, които научаваш преди 30
Снимка: iStock/Guliver

Когато си млад, приемаш любовта по много по-различен начин. Тогава върху възприятието ти за тях все още влияят приказките и романтичните филми.

ЗАЩО РОМАНТИЧНИТЕ ФИЛМИ ВРЕДЯТ НА ЛЮБОВТА

Тогава все още вярваш в принца на бял кон и в "заживели щастливо до края на дните си". Тогава е много по-лесно да се впуснеш във връзка или да вземеш решение за прекратяването на такава. Тогава е и много по-лесно да изпиташ разочарование, болка и тъга, предизвикани от отношенията с напълно погрешен човек.

За разлика от 20-те, 30-те ти години изцяло променят вижданията за любов, страст и връзка. Гледаш на нещата много по-трезво и много по-внимателно подбираш хората, с които прекарваш времето си и в които инвестираш чувствата си.

Ето какво още научаваш за любовта и връзките, преди да навършиш 30:

1. Бурните връзки изглеждат забавни и бляскави, но продължителността им не може да бъде повече от 6 седмици. В противен случай се пристрастяваш към неуморното и изцеждащо силите желание за страст и силни преживявания.

2. В този ред на мисли, крясъците, плачът и скандалите не са страст. Те са проява по-скоро на унижение, отколкото на любов. Истинската любов няма нужда от подобни нарушаващи спокойствието действия.

3. Никога не позволявай на негативните емоции да се задържат в теб. Никога не прикривай с усмивка сълзите си и не се прави, че всичко е наред, когато не е. Защото те не изчезват, просто се скриват в душата ти, до момента в който ще избухнат с пълна сила.

4. Не задържай и срама си. Да се чувстваш засрамен от нещо, като например как изглеждат гърдите ти или от факта, че си казал на някого "Обичам те", а той не е отвърнал, е като голяма лъжица, която поглъщаш и те разкъсва от вътре. Приеми нещата такива, каквито са и изпрати срама далеч от себе си.

5. Зависимостта е много по-различна от любовта. Зависимостта е "Имам нужда от теб!", докато любовта е "Искам да бъда с теб, но нямам нужда да бъда с теб!".

6. За да откриеш истинската любов, първо трябва да изградиш дълбока и здравословна връзка със себе си.

ИСТОРИИ, ДОКАЗВАЩИ, ЧЕ ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ СЪЩЕСТВУВА

7. Връзките, които се развиват прекалено бързо, угасват прекалено бързо. Като пламък, който се разгаря бързо, угасва бързо и оставя след себе си само болка.

8. Да се влюбиш от пръв поглед е пълна глупост. Влюбваш се в илюзията за някого, не в самия него. За да обичаш някого истински, трябва да го познаваш.

9. Изкушаващо е да проектираш фантазията си за някого върху самия него. Това се случва мигновено и в повечето случаи нямаш контрол над ситуацията. Затова трябва да го караш по-бавно, за да си сигурна, че се влюбваш в истински човек, а не във фантазия.

10. Алкохолът е смъртен враг на здравата връзка.

11. Никога не започвай връзка с някого под въздействието на алкохол. Той създава фалшивото усещане за близост между хората и вероятността да откриеш, че с този човек нямате нищо общо, е много голяма.

12. Трудните времена, в които попада всяка една връзка в даден момент от съществуването си, стават още по-трудни, ако към тях бъде добавен алкохол.

13. Никой няма да дойде да те спаси. Ако се чувстваш безпомощна, отхвърлена и самотна, единственият, към когото можеш да се обърнеш за помощ, си самата ти.

14. Дори да се намери друг човек, който да поиска да те спаси, запомни - той също има своите проблеми и вероятно спасява теб, защото има нужда ти да спасиш него.

15. Най-добрите кандидати за щастлива връзка са онези, които са напълно наясно със себе си и чувствата си. Освободили са се от болката, натрупана в миналото, и са готови да се обвържат истински.

16. За да можеш да изградиш стабилна връзка, трябва ти самата да си емоционално стабилна и напълно наясно с живота си. Затова, вместо да се фокусираш в търсенето на идеалния партньор, фокусирай се върху това да бъдеш такъв.

17. Всъщност, стабилността в една връзка е много секси. Да знаеш, че партньорът ти те обича, дарява те с внимание, помни рождения ти ден и какъв е любимият ти шоколад не само носи спокойствие, но е и адски възбуждащо.

18. Но една връзка има нужда не само от стабилност, но и от правилната доза лудост. Идеалното съчетание между двете благоприятства за изграждането на дълготрайни и щастливи отношения.

ИЗБЕРИ ТОЗИ, КОИТО ОБИЧА И ЛУДОСТТА ТИ

19. Има разлика между личния емоционален багаж и този, които носи една съществуваща връзка. Например, ако си ревнива, защото в миналото са ти изневерили, това е личен багаж. Ако обаче чувстваш, че партньорът ти не те изслушва или не те обича достатъчно, това е багажът на връзката ви.

20. Никога не си позволявай да имаш връзка с някого, на когото не можеш да имаш доверие. Единственото, което ще получиш от нея, са сълзи и разочарование.

21. Не обичай и хора с дълбоки проблеми като наркотици и други зависимости. Бъди техен приятел, подкрепяй ги, но никога не излизай с такъв човек, докато не се увериш, че проблемът е напълно решен.

22. Както и не позволявай на себе си да изпаднеш в състояние на зависимост от различни субстанции.

23. Не позволявай да се изгубиш във връзката си. Дори да обичаш някого, запази индивидуалността си, не ставай половинка от връзка. Бъди цяло, самодостатъчно същество, което не се бои да изразява себе си.

24. Не се примирявай с неща, които смяташ за грешни, в името на една връзка.

25. Винаги изглеждай добре. Само защото имаш стабилна връзка, не означава, че трябва да спреш да се поддържаш и грижиш за външния си вид. Бъди секси не само заради партньора си, но и заради себе си и собственото си самочувствие и самоуважение.

26. Сексът изисква работа, без значение дали връзката ви е отскоро или познавате всяка една част от тялото си. Искрата трябва да бъде поддържана ежедневно, а за това се изисква желание и усилие и от двете страни.

27. Дистанцията е най-добрият приятел на една връзка. Не бъдете винаги заедно. Поне веднъж в седмицата излизайте отделно. Пътувайте отделно. Липсата на другия и очакването да се видите отново е най-сладкото мъчение.

28. Ако партньорът ти е самовлюбен и на моменти откачен, то той е нарцис, не импулсивен, нито емоционален. И няма място в живота ти.

29. Любовта е много по-дълбока от чувство. Чувството любов е чистата химия между двама души. Истинската любов е комбинация от много повече неща: уважение, приятелство, страст, мечти, нежност, споделени възгледи за живота.

30. Мастурбирането, докато имаш връзка, е начинът да покажеш на себе си, че можеш да си доставиш удоволствие и сама.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама