Ето как социалните мрежи съсипват връзката ви


Ето как социалните мрежи съсипват връзката ви
Снимка: iStock/Guliver

Социалните мрежи дават доста информация и понякога могат да бъдат  наистина полезни. В тях дори може да откриете любовта на живота си. Те, обаче, напълно могат да съсипят вече съществуващата ви връзка. Иронично, нали? Вижте как социалните мрежи влияят на връзката ви и то по негативен начин:

1. Прекарвате повече време в социалните мрежи, отколкото с половинката си

Може би дори не осъзнавате, че правите това, но по този начин партньорът ви се чувства пренебрегнат. Това може да доведе до сериозни проблеми във връзката ви, защото в неговите очи вие поставяте Facebook пред него.

2. Постоянно клюкарствате 

Мъжете определено не са любители на клюките. Можете да правите това с приятелките си, но не и с половинката си. Няма мъж, който се интересува как се е облякла приятелката ви, къде се е снимала и кога отива на почивка. Сигурни сме, че партньорът ви предпочита да си говорите на други теми.

30 НЕЩА, КОИТО НАУЧИХ СЛЕД 30 ДЕНА БЕЗ СОЦИАЛНИ МРЕЖИ!

3. Очаквате публично да демонстрира връзката ви

Не всеки харесва показността. Ако половинката ви няма желание да засвидетелства отношенията ви публично, няма защо да му се сърдите. Не всички имат желание да демонстрират любовта си в социалните мрежи. Това, че той не харесва и не коментира всяка ваша снимка, не бива да ви кара да си мислите, че не ви обича. Вие може би искате да покажете на всички къде сте и с кого, но това е възможно да не се нрави на партньора ви. Ако това е така, ние ви съветваме да се съобразите с него.

4. Не качва снимки с вас 

Ако последната точка важи за половинката и връзката ви, то предполагаме, че не качва постоянно общи снимки. Уверяваме ви, че не се опитва да крие връзката ви. Просто не вижда смисъл да качва снимки с вас. За него моментите, които не заснемате с цел да качите в социалните мрежи, са много по-безценни и важни.

5. Не иска да промени статуса си на "обвързан" 

Уверяваме ви, че промяната на статуса във Facebook не е гаранция за чувствата му или за липсата на такива. Ако половинката ви не харесва показността, уважете това негово желание, все пак статусът във Facebook не означава абсолютно нищо. Ако ви е запознал с родителите и приятелите си, няма от какво да се притеснявате. Те имат доста по-голямо значение за него от всичките му приятели във Facebook.

6. Не отговаря веднага 

Ако предпочетете да му пишете, вместо да му звъннете, не очаквайте той да ви отговори на мига. Възможно е в този момент да е зает, не го обвинявайте, че не отговаря на мига.

7. Онлайн е, а не ви отговаря 

Не го съдете, възможно е да говори по телефона, да е оставил лаптопа включен или да разглежда нещо. Това, че зелената точка свети не дава гаранция, че е на линия. Напълно възможно е да е излязъл от мрежата, но все още да изписва, че е онлайн.

8. Връзката ви протича в социалните мрежи 

Ако по-често си пишете, отколкото да си говорите и да се виждате, това е проблем. Социалните мрежи създават фалшиво чувство на близост, което всъщност може да доведе до проблеми с близостта ви. Опитайте се да намалите използването на социални мрежи и да увеличите личния контакт. Ще видите колко по-добре ще се почувствате във връзката си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама