Социалните мрежи не определят твоята стойност


Социалните мрежи не определят твоята стойност
Снимка: iStock/Guliver

Вие сте достатъчни. Въпреки всеки опит на тази осъдителна виртуална вероятност да ви убеди в обратното, вие наистина сте достатъчни.

Боли ме, когато виждам красиви момичета да се чувстват потиснати и депресирани, че отговарят повече или по-малко на наложените изкуствени стандарти от социалните мрежи. А там всичко изглежда толкова просто, даже някак по детски наивно. Имате лоша кожа? Използвайте филтър. Имате няколко килограма отгоре? Идете на фитнес. Малки гърди? Купете си повече. Нямате какво да облечете? Купете си дизайнерски дрешки. Списъкът по тези аспекти е наистина безкраен.

Социалните мрежи от една страна имат способността да вдъхновяват милиони, а от друга - да убиват някой само за секунди. Виждате мъже и жени, двойки, семейства, които изглеждат перфектни, недостижими и ви оставят с усещането, че трябва да работите години наред, за да ги "достигнете". Знаете ли какво? Това, което виждате, е цифрова илюзия на малък екран.

Твърде често сме обсебени от това, което не сме, вместо да се радваме за всичко онова, което всъщност сме. Да бъдеш красива и обичана не се доказва с хилядите последователи в Instagram (пред кого трябва да се доказва изобщо?). Всеки един от нас е синтез от клетки, спомени, мисли и чувства, които ни правят уникални. Запомнете, не перфектни, а уникални. И винаги ще има някой, който е по-малко или повече, но животът не е съревнование по снимки и лайкове.

Направете нещо за себе си още днес. Може би най-доброто, което сте правили последно време. Обещайте си, че няма да искате да изглеждате, да живеете или да имате това, което има някой друг. Защото никога не знаете колко болка, сълзи, омраза и алчност се крие зад лъскавите фасади в социалните мрежи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама