Как да спрем да се сравняваме с другите в социалните мрежи


Как да спрем да се сравняваме с другите в социалните мрежи
Снимка: iStock/Guliver

Списъкът с нещата, които може да правите в социалните мрежи е дълъг - от споделяне на преживяванията ви до изграждането на бранд. Но следенето на чуждите животи може да доведе до обратен ефект, ако в момента не се чувствате щастливи. Затова ви предлагаме няколко ценни съвета как да спрете да се сравнявате с другите.

1. Опитайте се да използвате сравнението като положителна сила

Сравняването не трябва винаги да е лошо. Ако го правите правилно, може да използвате живота на другите като мотиватор за вашия. Да видите какво ви липсва и да положите усилия това да се промени.

2. Спрете с негативното отношение към вас самите

Сравняването обикновено идва от чувството, че не сме достатъчно добри. То е нашата самокритика, която ни казва: "Не се вписваш. Човекът има всичко това и ако беше по-..., щеше и ти.". Решението? Когато се появи такава мисъл в главата ви, просто я заменете с нещо друго. И хубавите неща ще дойдат. 

3. Бъдете щастливи за другите

Завистта е грозна емоция, която изпитват понякога и най-милите хора. Когато почувствате това, опитайте се да си спомните, че щастието не е изчерпаем източник. 

4. Задавайте въпроси

Ако има човек, на когото много завиждате, може да бъдете смели и да го попитате как е постигнал всички тези неща.

5. Нищо не е даром

Повечето пъти забравяме, че успехите на другите се дължат на много работа. Например, за да се излежава сега на плажа, преди дни е трябвало да стои в офиса до късно вечерта, за да може да смогне и да си позволи няколко дена почивка.

6. Откажете се от следването на някои хора

Ако не може да се справите с негативните мисли и да спрете да се сравнявате с някои хора, просто не ги следвайте вече в социалните мрежи. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама