Как да се справите с токсична връзка


Как да се справите с токсична връзка
Снимка: iStock/Guliver

Много често в началото всичко е идеално и смятате, че той е Единственият. Отношенията ви се развиват чудесно, но в един момент нещата се променят. След като премине периодът на влюбването, започват и проблемите. Проблеми, с които не само не можете да се справите, но и се отразяват най-вече на психиката ви. Агресивно поведение, вербална агресия, опит да ви манипулира и куп други неща, които ви карат да се чувствате зле. Какво да правите? Да останете ли с него или да се спасите от тези отношения? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с токсична връзка.

Запознайте се добре с предупредителните знаци

Едно от най-трудните неща в едни токсични отношения е да разпознаете, че те са такива. Колко често се чувствате напрегнати или изпитвате негативни емоции? Чудите ли се дали това е връзката, която искате и дали човекът се държи така, както смятате, че е редно? Ако постоянно имате такива съмнения, то това е ясен знак, че нещо не е наред с отношенията ви. Връзките трябва да бъдат спокойни и щастливи. Естествено, не изключваме някой тъмен облак тук-там. Ако не е така, време е да се замислите.

Потърсете помощ

Понякога едно от най-трудните неща е да се откажете от човек, когото обичате. Колкото и да не ви се иска, любовта е пристрастяваща. Ето защо в някои случаи се налага да потърсите професионална помощ. С терапевт ще можете да си изясните ситуацията и да вземете правилното решение за справяне с нея.

Обградете се с позитивизъм

Когато в крайна сметка решите да прекратите тези отношения, близките ви ще ви помогнат да се справите по-лесно. Обградете се с позитивни хора, които ви обичат и които искат да ви виждат щастлива. Те са това, което ще ви помогне да се измъкнете от токсичната връзка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама