10 мита за това какви жени харесват мъжете


10 мита за това какви жени харесват мъжете
Снимка: iStock/Guliver

Съществуват редица митове относно това какви жени харесват мъжете. Но дали всичко, което ни е известно, е истина? Ще развенчаем 10 от най-популярните митове, които са превърнали в стереотип през годините.

1. Мъжете харесват слаби жени

Учените казват, че за мъжа теглото на жената не е толкова важно, колкото външния вид, който се свързва с добро здраве. И това е логично, защото от гледна точка на еволюцията здравият индивид със сигурност е по-предпочитан спътник.

2. Мъжете харесват жени с пищна гръдна обиколка

Това твърдение също е откровена заблуда. Привидно мъжете показват интерес към по-пищните дами. Но когато става въпрос за партньорката им, те вече не са толкова смели. Формата и естетическия вид на гърдите е много по-важна за мъжете.

3. Мъжете харесват млади жени

Този мит, за разлика от много други, е създаден не само от масовата култура, но и нагласите в миналото. 

21 ФРАЗИ, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА КАЗВАТЕ НА МЪЖА СИ

4. Мъжете обичат жените с опит

Логично е да се мисли, че една жена с богат сексуален опит е много по-интересна за мъжа, отколкото неопитната. Но това не е така. Мъжете се плашат от прекалено опитните жени и още в началото на връзката си дават сметка, че не желаят подобна партньорка.

5. Мъжете харесват глупави жени

Проблемът с този мит е, че работи. Тоест жената се прави на глупава, докато започне връзка с мъжа. И тук има два възможни сценария за развитие на ситуацията:

- В един момент мъжът се отегчава от глупава жена и той просто търси по-умна партньорка за сериозна връзка.
- Мъжът свиква с мисълта, че жената е глупава, но след като тя свали маската си, той не иска да продължи връзката си с нея.

6. Мъжете харесват жени с мек характер

Според статистиката все повече мъже предпочитат жени със силен характер, които имат цели в живота. За съжаление тези черти в характера на дамите се дължат на факта, че самите мъже стават все по-слаби.

Силните мъже, които са обичани и уважавани от всички дами, харесват два типа жени:
- слаби и женствени, за които да се грижат;
- силни, но запазили женствеността си - в крайна сметка до такава жена мъжът може да остане мъж и същевременно да е с жена на неговото ниво.

7. Мъжете харесват гримираните жени

Заслуга за този мит имат медиите, които постоянно лансират идеята, че за да съблазнят мъжете, на жените им им е нужен арсенал от червило, гланц за устни, спирала, изкуствени мигли, лак за коса, няколко крема за очи, лице, крака и тяло, лак за нокти и др.

6 НЕЩА, КОИТО МЪЖЕТЕ ИСКАТ ДА ПРАВИМ, НО НЕ СИ КАЗВАТ

8. Мъжете харесват жени, които се държат лошо с тях

Това е мит, измислен от жените, за да оправдаят поведението си.

9. Мъжете не искат да създадат семейство

Това може би важи за мъжете под 25-годишна възраст. Но повече от 80% от господата над тази възраст търсят единствената жена, с която да създадат семейство.

10. Мъжете не обичат жените, които спорят с тях

На мъжете им харесва да са по-умни от жените и вярват, че трябва да е така. Но заради спор не биха се отдалечили от жената, която ги привлича.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама