10 въпроса, които всяка жена си задава на първа среща


10 въпроса, които всяка жена си задава на първа среща
Снимка: Thinkstock/Guliver

Жените са известни с това, че анализират нещата прекалено много- и понякога (добре,де,почти винаги) умовете им политат в посока, често неясна и за самите тях, която ги отдалечава на светлинни години от същността на въпроса.

Когато една жена за първи път излиза на среща с даден мъж, може да изглежда спокойна и напълно уравновесена, да казва правилните неща и да изглежда страхотно, но не се заблуждавайте, умът й работи трескаво. През него във всеки един момент преминават около милион въпроси- Прекалено бързо ли ям? Дали да флиртувам повече? Имам ли нещо по зъбите, или си въобразявам? Изглеждаше много по-готин на снимки…

Ето десетте въпроса, които всяка жена си е задавала на първа среща.

1. Това въобще истинска среща ли е?

Може да звучи глупаво, но, както вече казахме- дамите се впускат в такива сложни разсъждения, че в крайна сметка бъркат кое е реално и кое не. „Ами ако не съм разбрала правилно и това всъщност не е среща?!“ Спокойно, скъпа, дишай, среща е и се справяш супер.

2. Колко да закъснея и да закъснявам ли въобще?

По принцип всяко момиче знае, че не бива да отива първа на срещата, но колко трябва да закъснее? Не толкова, че да изглежда като незаинтересована кучка, но достатъчно, че да не изглежда като нарочно (каквото всъщност е). Правилното закъснение е с около десетина минути.

3. Какво, по дяволите, да си поръчам?

Ако си поръчам салата, от онези момичета, обсебени от теглото си, ли ще изглеждам? Това значи, че ще си помисли, че за мен само външният вид има значение и че съм повърхностна. Ако си поръчам пица, дебелана ли съм? Ако пък си взема спагети, със сигурност ще се нацапам и ще се изложа, но ако поръчам сьомга, ще си помисли, че ме интересуват само парите му.Е, ще се задоволя с вино и хлебчета…не, чакай, така ще си помисли, че съм анорексичка. Добре, пилешко ще е.

4. Дали говоря за себе си прекалено много?

Дамите по принцип имат навика да „плямпат“. И то много. Независимо дали ще е за тях самите, за работа, домашни любимци, приятелки, за онзи път, когато са решили да са вегетарианки и са останали такива за цели две седмици…

5. Чакай, а дали той не говори за себе си прекалено много?

Вътрешни терзания: „От 10 минути не е спрял да говори за себе си. Абсолютен егоист. Ох, чакай, ама всъщност май е миличък. Може да ме покани във вилата на родителите му през лятото. Чакай, какво? Коя е Ани!?“ Укроти вътрешния си глас и просто слушай внимателно, за да не се налага да си задаваш всичките тези въпроси.

6. Да си поръчам ли още едно питие?

Докато слушаш, може да си пийнеш. Неказаното правило при срещите е, че едно питие значи, че си скучна. Три питиета пък значат, че вече ставаш небрежна и немарлива. Две питиета са перфектни за водене на проницателни разговори.

7. Той само това ли ще изяде?

Защото да оставяш такава хубава храна е грехота, дай ми я, аз ще я изям! Прекалено скоро ли е да го помоля? Сигурно да.

8. Да предложа ли да платя сметката?

Сметката е донесена и след няколко момента на паника осъзнаваш, че този въпрос няма правилен отговор. Просто си стой там, бъди красива, кажи „благодаря“ и се усмихвай. Ако мъжът смята, че трябва да платиш сметката или да дадеш част от парите, само ще ти каже. Но те никога не го правят, защото се опитват да те впечатлят с кавалерството си. Ах, рицари.

9. Ще ме целуне ли?

Оцеляхте след вечерята и сега е време за раздяла. Изтощена си от това да говориш за себе си, да задаваш въпроси и да слушаш отговорите на тези въпроси, но се чувстваш изпълнена с адреналин, малко подпийнала и гладна. За минута мислиш, че ще се целунете страстно, но в крайна сметка се прегръщате неловко.

10. О, БОЖЕ, влюбена съм…май?

Успокой топката, сладкишче. Преди да започнеш да мечтаеш за сватба и да измисляш имена на децата, изчакай да минат няколко часа, за да отшуми опияниенито от срещата и да спаднат нивата на адреналина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама