11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка


11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка
Снимка: iStock

Когато става дума за любов, емоционалната зрялост е от голямо значение. Всъщност изследванията дори показват, че емоционалната зрялост играе огромна роля за качеството и здравето на взаимоотношенията, защото помага на двойките да се ориентират в разрешаването на конфликти, както и създава сигурност във връзката. И тъй като е толкова важна за любящи, сигурни партньорства, определени качества, поведение и динамика нямат място в една емоционално зряла връзка.

Ето 11 от онези неща, които емоционално зрелите жени не толерират в една връзка

1. Неангажиращо отношение

Ако една емоционално зряла жена иска отдадена връзка с вас, тя се нуждае от тази отдаденост напълно върната. Не играе игри и определено няма да чака да вземете решение за нея, тя продължава напред. Предпочита да е сама, отколкото да се задоволи с някой, който не е сигурен в нея.

2. Лоша комуникация

Лошите комуникационни умения са крайната пречка за емоционално зрялата жена. Тя не се интересува да ви моли да я слушате и определено няма да ви държи ръката, докато ви обяснява защо е неуважително да прекъсвате, да забавяте потвърждаването на плановете или да избягвате трудни, но необходими разговори. Емоционално зрялата жена иска да бъде с възрастен, който може да я срещне там, където е, и това включва способността да общува открито, ефективно и директно.

Вижте още: 4 малки начина да разберете дали сте лудо влюбени или просто обсебени

3. Неуважение

Неуважението може да се прояви в много форми от унизителни коментари до пасивно-агресивно поведение до постоянно закъснение. И тъй като уважението е в основата на една здрава, трайна връзка, любовта просто не може да съществува без уважение. Една емоционално зряла жена разбира това и никога няма да приеме неуважение от партньора си.

4. Обвиняване

Ключов признак за емоционална зрялост е способността както да признаете, така и да поемете отговорност за своите бъркотии. Ключов признак на емоционална незрялост, от друга страна, е отказът да кажете, че сте сгрешили нещо и да сочите с пръст всички и всичко друго, освен себе си.

Една емоционално зряла жена също прави грешки, тя все пак е човек. Тя обаче трябва да знае, че вие също сте готови да признаете собствените си грешки. Тя не иска съвършенство. Тя просто иска да знае, че сте достатъчно зрял, за да искате да се подобрите и да носите отговорността да го направите.

5. Егоцентричност

Емоционално зрялата жена не очаква всичко винаги да е за нея, нито пък винаги всичко да е за мъжа. Въпреки това, тя има нужда той да се появи, когато дойде нейният ред.

Да, една емоционално зряла жена може да се справи с живота си, но това не означава, че тя също не иска, не се нуждае и не заслужава подкрепа. Ако всеки разговор се върти около мъжа, ако той я изключва, когато изразява чувствата си, ако непрекъснато я прекъсва и не се ангажира с нищо, което казва, тя ще го превъзмогне по-бързо, отколкото можете да повярвате.

6. Безотговорно поведение

Ако тя трябва непрекъснато да се тревожи за партньора си и да чисти бъркотията му, това не само я кара да не му вярва, но и я възмущава. Тя е там, за да го подкрепя, а не да му помага. Не трябва да се превръща в негова майка.

Вижте още: Хората с емпатия никога не правят тези 5 неща в любовта

7. Притежание

Докато случаите на ревност са напълно човешки и нормални, постоянните пристъпи на ревност и собственическо поведение са огромно червено знаме, което една емоционално зряла жена никога не би пренебрегнала. Тя е човек. Отнасяйте се с нея като с такава.

8. Без усилия

Усилието е знак, че ви е грижа. Ако тя постоянно трябва да дърпа тежестта на връзката и да полага всички усилия, ще приеме това като сигнал, че половинката ѝ не я цени, и ще отиде да намери някой, който наистина я цени.

9. Нечестност

Не скривайте уместна информация. Не изневерявайте. Наистина е толкова просто.

10. Непоследователност

Непоследователността не създава пространство за доверие; прави точно обратното, защото подкопава надеждността. Ако една жена не може да разчита на мъжа, тя не му вярва. Ако тя не му вярва, тя не може да бъде напълно открита с него. А без откритост и честност няма място за емоционална близост и любов.

11. Емоционална недостъпност

Най-накрая една емоционално зряла жена разбира, че основата на любовта е истинската емоционална връзка. Емоционалната интимност не може да се случи без доброволното участие и откритост на всеки партньор. Ако показвате признаци на емоционална недостъпност, тя няма да се опита да разбие стените ви или да ви убеди да се отворите. Тя просто ще си тръгне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама