4 малки начина да разберете дали сте лудо влюбени или просто обсебени


4 малки начина да разберете дали сте лудо влюбени или просто обсебени
Снимка: iStock

Истината е, че когато приятел започне да споделя своя нов любовен интерес, ние първоначално сме склонни да бъдем окуражаващи... но когато това не спира...

Когато те не престават да говорят за човека и изглеждат обсебени, какво казваме? Ами ако ние сме тези, които са обсебени? Влюбени ли сме или това е просто някаква форма на лудо поведение, което предстои да бъде класифицирано? Какво причинява това налудничаво държание, което ни кара ден и нощ да се вманиачаваме по новата си любов

Експертите са съгласни, че ирационалното поведение може да бъде причинено от всяка една от безбройните психопатологии, но временната лудост, за която имаме предвид, обикновено се нарича лимеренция. Речникът определя лимеренцията като: "състояние на ума, произтичащо от романтично привличане, характеризиращо се с чувство на еуфория, желание чувствата да бъдат реципрочни..."

Ето 4 начина да разберете дали сте лудо влюбени или обсебени

1. Вие рационализирате всичките му грешки

Откривате, че можете да пренебрегнете факта, че той е безработен, пристрастен, не ви се обажда и вероятно дори не е привлечен от вас.

Вижте още: 4 знака, че сте твърде придирчиви към мъжете

2. Изглежда, че не можете да имате ден на спокойствие, ако не знаете къде е той по всяко време

Чудите се дали той е оставил мобилния си телефон по време на обяд, дали се храни с колега? Това ще доведе ли до нещо? Загубил ли е интерес към вас? Всичко това, ако той не ви се е обадил до един час след като сте оставили съобщение!

3. Продължавате да се надявате и да се молите да сте всичко, което той някога би искал и има нужда

Достатъчно слаба ли сте? Достатъчно руса ли сте за него? Изкарвате ли достатъчно пари? Трябва ли да имате по-големи гърди? Ще ви обича ли някога достатъчно, за да даде живота си или поне десния си бъбрек за вас?

Вижте още: Вашият "джакпот" в любовта ще дойде, когато срещнете човек, който прави тези 5 неща

4. Не спирате да мислите за обекта на вашата привързаност

Мислите, ядете, дишате и спите с една константа – ТОЙ – в ума си. И така, как да разберете кога е истинска любов? Помислете за това по този начин - любовта е това, което добрата майка обикновено изпитва към детето си. Тя е подкрепяща, насърчаваща, грижовна, загрижена, когато е оправдано, иска то да бъде най-добрата версия на себе си, но през цялото време го подготвя да бъде личност и да стане напълно независимо.

Любовта ще ви осигури усещане за спокойствие, сигурност и независимост. Ще чувствате радост, когато сте с човека, и той ще чувства същото с вас. Вие ще чувствате спокойствие, когато сте разделени, и той ще чувства същото. Ще си липсвате един на друг по здравословен начин.

Любовта означава, че не се притеснявате, че той е на обяд с колега, и не сте обсебени защо телефонният номер на бившата му приятелка все още са в мобилния му телефон. Любов означава, че искате той да се обади на майка си. Любовта не е уплашена, ревнива, обсебваща, насилствена или егоистична. Сега знаете. Влюбени ли сте или просто сте пристрастени към любовта?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама