4 знака, че сте твърде придирчиви към мъжете


4 знака, че сте твърде придирчиви към мъжете
Снимка: iStock/Guliver

Спазването на високи стандарти в отношенията с мъжете е чудесно, особено ако сте в по-сериозни отношения. Летвата се вдига.

Прекалено сте заети, имате все по-малко възможности да се срещате с нови хора, едва имате достатъчно време за приятели и роднини. Знаете от какъв човек имате нужда и не искате да губите време. Приятелките се женят и това значи-  спешно трябва да намерите подходящия човек.

Но ако не можете да намерите партньор, с който да се задържите дълго време и сте разочаровани от малкия избор, струва си да помислите. Запитайте се: Може би сте твърде придирчиви? Проверете дали това е вярно чрез следните четири критерия:

1. Вашите изисквания към мъжа са твърде повърхностни

Всяка жена има списък с необходимите качества, които търси в един мъж. Такъв списък помага да се намери точният човек. Качествата от този списък трябва да отразяват вашите ценности и бъдещи цели, а не повърхностните характеристики на потенциален партньор - как той расте или как си изкарва прехраната. Ако вашият списък с изисквания не е свързан с лични или културни ценности, си струва да го преразгледате. Понякога привличането към човек се проявява, когато го опознаем по-добре.

2. Склонни сте към песимистични прогнози

„Сериозна връзка определено няма да се получи. Очевидно той не иска да се примирява. " Понякога интуицията помага, но по-често това е просто илюзия - все едно знаем как ще свърши всичко. Всъщност не много добре прогнозираме бъдещето, но лесно се убеждаваме в обратното. Поради това рискуваме да отхвърлим потенциален партньор, с когото всичко би могло да се окаже страхотно. Ако прогнозирате бъдещето въз основа на профил в социалните мрежи, кореспонденция или първа среща, сте твърде придирчиви.

ЕТО КАК ДА РАЗПОЗНАЕТЕ МЪЖА ПСИХОПАТ

3. Страхувате ли се да не ви хареса

Ако смятате, че един мъж е твърде добър за вас, това също е придирчив вариант, само другата му страна. Значи не сте уверени в себе си. Първо, казвате „не“ на потенциална връзка, за да се защитите; страхувате се, че ще бъдете наранени. Но мисълта, че сте „не достатъчно умен / интересен / привлекателен“ стеснява кръга от потенциални партньори.

4. Трудно ви е да вземате решения

Лесно ли ви е да направите поръчка в нов ресторант или да вземете решение за планове за уикенда? Как вземате важни житейски решения: с кого да работите или къде да живеете? Може би вашата взискателност при избора на потенциален партньор е свързана с невъзможността да избирате. По принцип ви е трудно да решите какво искате и да вземете решение.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама