3 прекрасни неща, които ще ви се случат след развода


3 прекрасни неща, които ще ви се случат след развода
Снимка: iStock

Ако за мъжа най-страшната дума е "брак", то за жената е "развод". Какво да се прави, неслучайно казват, че мъжете са от Марс, а жените от Венера.

Истината е, че разводът нанася огромни емоционални щети на жените, независимо дали имат, или не чувства към бившия си съпруг. 

Краят на брака отключва кутията на Пандора у всяка жена и започват да излизат кошмарни въпроси - ще се справя ли сама? Ще бъда ли пълноценен родител? Способна ли съм да имам и да създам нова връзка?

Вижте още: 5 начина да му завъртите главата, за да не иска друга жена

Днес решихме да развенчаем всички фалшиви страхове, с които измъчвате съзнанието, като ви представим 3 прекрасни неща, които ще получите с бракоразводното си свидетелство:

1. Ставате най-силна, когато смятате, че сте най-слаба

Сигурно чувате от приятелите си: "Това, което не те убива, те прави по-силен" и си мислите - просто давай и ме убий. И макар да сте в пижами през целия уикенд с клинична депресия и да гледате "Дневникът на Бриджит Джоунс" за 30-ти път, то трябва да сте наясно, че това е една кратка емоционална почивка за вас, която скоро ще приключи. Когато изядете всички възможни пуканки и шоколади, просто една сутрин ще ви писне, ще се хванете за косата и ще се издърпате сама от това състояние. Вече няма да сте същото момиче, защото ще сте силна жена, която знае какво иска и какво търси.

 2. Една майка никога не може да е самотна

Не позволявайте на никой да ви нарича "самотна майка", независимо дали влага в това най-добрите си чувства. Вие може да сте самотна в брак, в приятелство, където липсва взаимност, но никога не можете да сте самотна в най-несамотната връзка - тази между майката и детето.

А сега след като сте се разделили с човека, който години наред ви е носил напрежение, имате възможност да сте супер балансиран и хармоничен родител. Никога не забравяйте, че зад всяко щастливо дете седи една спокойна майка.

3. Животът ви дава втори шанс

Защо задължително трябва да се гледа на развода като на някакво страшно нещастие. Радвайте се, че живеете във времена, когато жената има правото да си тръгне от една връзка, когато не се чувства добре. Някога браковете са били привидно здрави само защото жената не е имала избора да излезе през вратата и да потърси истинското щастие.

Когато ви извадят трън от пръста, страдате ли, защото макар да ви е носел неприятно усещане с дни, някак сте се привързала към него?

Днес, когато животът ни дава пълна свобода, най-големият ни страх е да търсим щастието си. Крием се в болезнени рутини, които ни носят измамна сигурност.

Страх ви е какво ще си помисли обществото за една разведена жена? Днес трябва да направите един голям избор - да живеете за илюзорното одобрение на обществото или да живеете за себе си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама