3-те истински любови в живота на всяка жена


3-те истински любови в живота на всяка жена
Снимка: iStock/Guliver

Според психолози в живота на една жена има само 3 истински любови, които е много важно всяка от нас да изживее, за да знае как да обича правилно. Има хора, които минават само за едно кафе, но има и такива, които наистина оставят следа след себе си. Списъкът с имена за всяка жена е с различна дължина, но нека имаме предвид, че количеството не гарантира качеството.

Приказната любов

Това обикновено е първата любов, когато се обичате сякаш приказката ви няма да има край, но за жалост точно тази приказка свършва след определен период от време. Чувството при тази любов е непознато и ново, че дори изглежда нереално и точно това прави цялото изживяване приказно.

При първата любов за повечето хора е много по-важна опаковката и това как изглежда връзката отстрани, а не толкова съдържанието й. Неопитността изиграва много лоша шега, защото в този момент хората не са готови да правят компромиси и не могат да забележат малките неща. Тя дава много ценни уроци и ни подготвя за следващата.

Сложната любов

Това обикновено е втората голяма любов, при която опитът вече е в по-големи количества. Има точно определени цели, желания и изисквания. Тя е също толкова прекрасна, колкото и първата, но при нея има много повече лъжи, манипулации, предателства и т.н. Тази сложна любов е причината за най-широката ви усмивка, но и за безсънните нощи и насълзените очи.

При нея вече всеки знае точно какво иска и как да го постигне, но обикновено след първата любов доверието се печели трудно. В този период жените се опиват да спасят връзката си, но това ги води единствено и само към края й. И всъщност в края на тази "сложна" любов всяка жена трябва да осъзнае, че не е важно само да обичаме, но и да се чувстваме обичани.

Зряла любов

Тя идва, когато отчаянието вече е на лице и търсенето на "правилния е приключило. Всъщност се оказва, че това е най-точният момент. Тази любов няма за цел да изглежда перфектна пред хората, тук е от голямо значение съдържанието.

Тя дава сигурност и всичко е много спокойно и непринудено. При нея вече никой не търси "перфектния мъж", защото всяка жена е разбрала, че такъв не съществува. При нея недостатъците на партньора не са от значение, забелязват се само качествата. И най-важното е, че любовта е на лице и при двамата, когато става въпрос за зряла любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама