За болката, когато осъзнаеш, че той не е за теб

  • За болката, когато осъзнаеш, че той не е за теб
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 24.10.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Когато си лудо влюбена, наистина е трудно да отвориш очите си и да видиш нещата такива, каквито са. Може би затова казват, че "любовта е сляпа", не знам. Знам единствено, че емоциите те завихрят в ураган, очите и ушите ти са затворени и се оставяш на висшите природни сили да те спасят… или захвърлят някъде на брега на любовта.

Бях наивна да повярвам, че той е моята сродна душа, духовната ми половинка, че цялото ми същество е създадено, за да се слее с него. Може би се нуждаех от любов толкова отчаяно, че проектирах неговия образ като фенер, който ме извежда от тъмнината и ми показва пътя към щастието.

Сигурно вече сте се досетили, че тази история не завършва като в приказките и че той сега е част от едно много болезнено минало, което все още ми засяда на гърлото като буца. Но усещам, че трябва да излея душата си, за да мина стъпка напред.

Превърнах го в основен приоритет в живота ми. Той пък разкри душата си, остави ме да надникна вътре, за да видя ангелски чистата му любов. Той бе всичко, за което някога съм мечтала. И наистина не ми отне много време да се влюбя в него. Идилията продължи до момента, в който нещата започнаха да стават все по-сериозни. Сякаш животът изведнъж се усложни, а ние слязохме на земята. И… той изчезна. Без писмо, без сбогуване, без излишни обещания за приятелство. Просто дим, сякаш никога не е съществувал.

Сега мразя себе си, защото допуснах да оглупея от любов като ученичка. Защото му позволих да се сгуши в сърцето ми, а сега не знам как да го изгоня. Да, и затова също се мразя. А болката е точно толкова силна, колкото бе и любовта ми към него. Болката, когато осъзнаеш, че той не е за теб. Тя обаче със сигурност ще трае по-дълго от любовта…

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.