Не се връщай при него, защото си самотна


Не се връщай при него, защото си самотна
Снимка: iStock/Guliver

Не се връщай при него, само защото си самотна. Знам, че нощите ти се струват все по-дълги и си изчерпала всички начини, по които да се разсееш от самотата си. Празната страна на леглото е ужасяваща, сякаш единствената ѝ цел е да ти напомня за всичко онова, което някога е било.

Връщането назад, само защото настоящето е разочароващо няма да доведе до щастливо бъдеще. Може би не си се чувствала желана от дълго време и празнината в теб се запълва от меланхолия. Искаш някой да те целуне нежно по бузата, да ти напише на листче "Добро утро" и да знаеш, че някой мисли за теб.

Трудно е. Трудно е да спреш да мислиш за самотата. Понякога отиваш на любимото ви място и се опитваш да пресъздадеш и върнеш в спомените си нещо минало, което отдавна не съществува.

Не се връщай при него, само защото ти е познато. Не се връщай при него, само защото е друго тяло в стаята, което ще прогони тишината. Не се връщай при него, защото мислиш, че ще те накара да се почувстваш по-добре. Не се връщай при него, ако всъщност не виждаш здраво, жизнеспособно бъдеще заедно.

Имало е причина нещата да се разпаднат. Имало е и причина, поради която си се отдръпнала. Не усложнявай нещата, защото сърцето ти се чувства самотно. Това ще те хвърли в пространство, далеч по-лошо и опасно от самотата, която те изпълва. Моля те, не ѝ позволявай да вземе контрол над живота ти.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама