4 начина, по които бракът прави жените независими


4 начина, по които бракът прави жените независими
Снимка: iStock/Guliver

Много жени (а и мъже) гледат на брака като на нещо тежко, което трябва да се избягва на всяка цена поради потенциалната загуба на независимост. Изглежда няма как да избягате от постоянния поток от саркастични подигравки за това как поставянето на пръстен открадва свободата ви.

Това, което не знаете е, че здравият брак ви позволява да бъдете изцяло себе си, да поискате това, от което имате нужда, да поемете по пътя към големите мечти. Ето кои са начините, по които бракът може да ви направи още по-независими.

1. Оформяте собственото си пространство

Всеки се отпуска след работа по различен начин. Мъжете обичат да си вземат бира, да легнат на дивана и да гледат някой филм/мач или просто да си цъкат на телефона. Жените пък залагат на йога, гореща вана или хубава книга. Приличате си по много неща, но също така сте различни хора с различни интереси, предпочитания и нужди.

Преследването на вашите собствени хобита и интереси самостоятелно означава, че можете да запознаете партньора си с готините неща, които сте правили през деня. Има много двойки с дългогодишни бракове, които са се научили да планират независимо време, когато отиват на почивка. Ако единият харесва музеите, а другият не, те прекарват един ден сами и след това се срещат на вечеря, за да споделят всички невероятни неща, които са преживели.

2. Подкрепата вдъхва увереност

Партньорството дава възможност за независимост. Ако основата на вашата връзка е сигурна, здрава и безопасна, може да бъде по-лесно да поемете рискове, независимо дали в личен, или кариерен план. И обратното – ако у дома получавате предимно критика, то бъдете сигурни, че този съюз няма да просъществува.

3. Знаете „какво слагате на масата“

Знаейки, че сте ценен човек, достоен за любов и отдаденост, има огромно влияние върху способността ви да избирате и преизбирате партньора си многократно. В най-добрите взаимоотношения всеки човек се чувства така, сякаш е получил по-добрата страна от сделката. Те знаят, че дават най-доброто от себе си на масата. Това е необходимо за поддържане на индивидуалното здраве, здрав разум и щастие.

4. Заявявате това, от което се нуждаете

Независимостта е нож с две остриета. Трябва да съобщите това, от което се нуждаете, от друг човек, но също така трябва да сте гъвкави в очакванията си. Това не означава да кажете: „Това е, което искам. Ето как се вписваш в живота ми. Ако не ти харесва, чао.“ Това означава да разберете, че вашият партньор е отделен човек със сложно минало, многоизмерно настояще и неограничено бъдеще - точно като вас. Не е нужно да харесвате едни и същи неща, а да уважавате изборите на другия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама