4 оправдания, които саботират шанса ви да намерите любовта


4 оправдания, които саботират шанса ви да намерите любовта
Снимка: iStock/Guliver

Трябва да призная нещо: аз съм безнадеждна романтичка и се гордея с това. Влюбвала съм се и сърцето ми е било разбивано много пъти. Давала съм си време раните да заздравеят и отново съм се хвърляла презглава в любовта без капчица колебание.

Добре, това беше лъжа.

Колебала съм се много пъти. В крайна сметка, съмнението е присъщо на човешката природа, нали? Но независимо от колебанията ми, аз все още съм безнадеждна романтичка. Фантазирам си как един ден ще бъда с някого, за когото ще мога уверено да кажа, че е любовта на живота ми, като във филмите на Никълъс Спарк.

Повечето хора смятат, че безнадеждните романтици са наивни идеалисти които мечтаят прекалено много за невъзможната любов.

Може би е невъзможно да се повторят сцените от любовните филми, но мисля, че всеки може да бъде романтик. Просто хората не се опитват особено да намерят любовта.

Ние просто трябва да сме достатъчно силни, за да се борим с оправданията, които си измисляме. Те са тези, които ни пречат да повярваме в любовта.

Безнадеждните романтици определено са рядка порода, но смятам, че тази вяра в любовта, която имаме, е уникален дар. Нашият вид е застрашен от изчезване, защото за нашето поколение вижданията за любовта са се променили.

В действителност, всеки е бил поне веднъж безнадеждно романтичен. Просто хората се страхуват да го признаят, макар това да не е нещо, от което да се срамуваме.

Макар вероятността да намеря любов точно като от филма „Тетрадката“ да е минимална, аз търся нещо, което поне да се доближава до това. Защото да си страстно влюбен в някого е страхотно усещане.

Но защо хората не търсят любовта по този начин, както го правят романтиците? Ето някои от оправданията, които си измисляме:

1. Били сме наранявани преди

Много от нас се чувстват изгубени, след като сърцето им е било разбито. Защитаваме се, като изграждаме около себе си въображаема стена. Смятаме, че е невъзможно да изпитаме отново същата такава любов.

Никой не иска да му разбиват сърцето. Но това не означава да си мислите, че никога вече няма да изпитате толкова силна любов. Кой знае? Може да сте пропуснали някого, който да се грижи за вас и да ви обича повече от този, който ви е разбил сърцето.

Просто трябва да простите и да приемете, че е имало причина да се разделите с предишния.

2. Обвиняваме себе си

Може би вече не сте романтични, защото нещата с бившия не са потръгнали и обвинявате себе си за това.

Да вините себе си за нещо в миналото е огромна грешка. Вашите съжаления могат да ви попречат да изживеете страстна връзка с някой друг.

Може би мислите, че бившият ви е бил единственият подходящ за вас, но грешите. Просто трябва да се поучите от грешките си и да вярвате, че истинската ви любов ви чака зад ъгъла.

3. Страхуваме се от самотата

Възможно е да смятате, че няма надежда, когато става дума за шансовете ви да намерите любовта. Всичките ви приятели са женени или обвързани, така че вие се отчайвате и се обвързвате с някого, който не е истинската ви любов и не ви заслужава, само защото се страхувате да не останете сами.

Просто не трябва да си мислите, че сте чакали достатъчно и да се отказвате да търсите.

Само защото сте единственият необвързан в групата, не означава, че никога няма да намерите истинската любов. Никога не е късно да срещнете идеалния за вас човек.

Да се обвържете с някого, който не е в състояние да ви направи щастливи, ще ви разбие сърцето. Истинското щастие е в това, да дочакате човека, който ще е точно за вас.

4. Не вярваме в истинската любов

Повечето хора не вярват в истинската любов, но всеки е бил влюбен поне веднъж. Ако все още не сте – е, вашето време идва.

Любовта, която виждате във филмите, не е само във филмите. В реалния живот този вид любов също е възможна. Просто рядко се срещат такива отношения.

Единственото нещо, което ви пречи да изпитате истинската любов, е фактът, че не вярвате в нея. Е, защо не опитате? Може би сте пропуснали нещо наистина специално.

Не е лошо човек да е безнадежден романтик. Даже смятам, че всеки трябва да бъде.

За съжаление, обстоятелствата около нас ни внушават, че любов като в приказките не съществува.

Да си романтик е избор, който всеки прави сам за себе си. Просто трябва да напипате сърцевината на проблема. Веднъж щом го осъзнаете и приемете факта, че сте готови за романтика, вече сте с една крачка по-близо до намирането на истинската любов.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама