4 основателни причини някои жени да НЕ искат да се омъжват


4 основателни причини някои жени да НЕ искат да се омъжват
Снимка: iStock/Guliver

Вие сте жена, която обича любовта. Копнеете за романтика и сериозните отношения не ви плашат, но продължавате да намирате повече причини да НЕ се омъжите, отколкото да сключите брак.

Жените, които не искат да се обвързват официално, са объркващи за много хора в нашето общество. Бракът, децата и домакинството с престилка са наложени като нещо задължително и в колкото и модерни времена да живеем, очевидно това няма да се промени. Всеки път, когато се отклоните от очакваното, хората ще повдигнат вежди и ще задават въпроси.

Вижте още: 5 причини несигурните хора да са перфектни партньори

Ако нежеланието ви да сложите подпис ви кара да се чувствате като вълк единак, то трябва да прочетете тази статия.

Днес ви представяме 4 основателни причини да НЕ сключите брак:

1. Имате нужда от пространство

Имали сте сериозни връзки. Може дори да сте в такава в момента. Прекарвате много време заедно и го обичате, но все още има моменти, когато просто искате да се отпуснете сами в собственото си лично пространство, да гледате телевизия, докато носите любимата си пижама.

Всеки има нужда от време сам със себе си, дори екстровертите, но някои хора се нуждаят от повече от няколко часа за себе си. Те се нуждаят от своето място, където могат да се оттеглят и да презаредят без никой наоколо, дори в друга стая.

Няма нищо лошо в това да си жена, която се нуждае от собствено място. Да, възможно е просто все още да не сте намерили правилния човек, но също така може да сте наясно със себе си и да знаете какво искате и от какво се нуждаете, за да бъдете щастливи.

2.  Не искате деца

За много хора бракът е следващата логична стъпка, когато се чувстват готови да създадат семейство. Но какво става, ако не искате да имате деца?

За жените, които не желаят наследници, минаването под венчилото може да изглежда ненужно. И докато има хора, които вярват, че след като се омъжите, със сигурност ще промените решението си, е много по-вероятно да доведе до раздразнение, нещастие и развод.

И не забравяйте, че това, че не искате да се омъжите, не означава, че не копнеете да имате дългосрочна любовна връзка. Това означава само, че отхвърляте традиционните стандарти в полза на създаването на свой собствен път за вашия романтичен живот и бъдещо щастие.

Вижте още: 5 причини той да се държи като призрак във връзката

3. Родителите ви не са женени

Много хора, които се женят, го правят, защото съзнателно или несъзнателно следват модела на родителите си. Ако баща ви и майка ви са били щастливо женени от десетилетия, има голяма вероятност да искате да пресъздадете техните отношения във вашия семеен живот.

Въпреки това, ако вашите родители никога не са били женени или ако са разведени - представата, която имате за това как изглежда бракът, ще бъде различна от тази на вашия приятел, чиито родители имат здрав брак.

4. Не вярвате в моногамията

Правилата във всяка връзка трябва да се диктуват от хората в нея. Когато се омъжите, играта се променя. Вие не само поемате конкретни обети, но вашата двойка вече е обвързана от законите и държавата.

Хората, които са полигамни, вярват, че любовта е безкраен ресурс и обещанието да обичаш само един човек до края на живота си влиза в пряк конфликт с тази гледна точка.

Не е нужно да се омъжвате, за да изпитате истинска, трайна любов, и не е нужно да изолирате сърцето си да обича само един човек, за да имате пълноценни романтични преживявания в живота си. Не забравяйте, че щастието няма една формула, която да е валидна за всички.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама