4 причини да НЕ търсите сродната си душа


4 причини да НЕ търсите сродната си душа
Снимка: Istock

Според проучване от 2011 г., проведено от Marist College в Poughkeepsie, Ню Йорк, двойките „сродни души“ са изложени на по-висок риск от развод (150 процента спрямо други двойки)и впоследствие разочарование.

Вижте още: 10 неща, които мъжете и жените правят различно

Днес ви представяме 4 причини да НЕ търсите сродната си душа:

1. Силната страст не е устойчива.

Социалното проучване показва, че двойки, които смятат себе си за сродни души, са се събрали във вихрушка от вълнение и страст. Тяхното щастие произтича от интензивната химия, която често е невъзможно да се поддържа, защото този тип привличане има тенденция бързо да се изчерпва.

От друга страна, браковете, сключени между грижовни и привързани хора, имат много по-голям шанс за дългосрочно семейно съжителство. Този вид връзка има издръжливост и може да се укрепи с времето, вместо да се разпадне.

2. Приказките не са реалния живот.

Мечтите за сродна душа обикновено носят някои грешни представи за това какво е добър партньор. Тези фантазии обикновено поставят мечтания партньор на място на пиедестал. Това ниво на романтизъм кара хората да имат нереалистични очаквания, които никой не може да задоволи. Истината е, че Чаровният принц е герой от приказките, а не реален човек с човешки характеристики и недостатъци.

3. Идеализираната любов разбива сърцата.

Идеята за романтична съдба оставя много хора с разбито сърце. След като са били със сродната си душа, много хора отказват да продължат напред. Те идеализират любовта си с перфектния човек, който се е измъкнал.

Все пак имайте предвид тази основна истина: ако връзката трябваше да бъде такава, двойките със сродни души щяха да останат заедно. От друга страна, ако вече не сте двойка, просто не сте били един за друг.

Вижте още: Защо жените полудяват по мрачни мъже

4. Сродната душа позволява само една голяма любов.

Някои жени, които са били в брак, завършил с развод или смърт на съпруга, се примиряват да живеят без любов до края на живота си. Много пъти казват: „Имах единствената голяма любов в живота си“.

След като веднъж са били със сродна душа, тези хора решава, че една голяма любов е всичко, на което имат право.

Този начин на мислене елиминира възможността да намерите отново любовта. Много хора намират любовта след втори или трети път. Идеята за сродните души обаче не позволява на някои хора дори да обмислят подобна възможност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама