Защото жените полудяват по мрачни мъже


Защото жените полудяват по мрачни мъже
Снимка: Istock

Срещате мъж с мрачен поглед и веднага усещате, че в него има нещо специално и мистериозно. Дори науката потвърждава, че усмихнатите момчета привличат по-малко жените. Ето на какво се дължи това.

Вижте още: Как да привлечете достоен мъж, когато се заобиколени от драма

Има някои различия между половете в това как мъжете и жените класират физическата привлекателност. Изследователите са проверили невербалните изрази и са направили заключението, че усмихнатият мъж може да бъде по-малко очарователен от човек, който показва гордост или дори високомерие.

Силата на привлекателността се е формирала през вековете. Еволюцията и културните аспекти оказват влияние върху това. Теориите предполагат, че жените са привлечени повече от мъже, които показват гордост, защото това предполага статус и способност да осигурят на партньора си хубав живот.

Според изследователите изражението на гордостта е типично мъжка физическа черта. А мускулите е една от най-привлекателните мъжки физически характеристики за жените.

Вижте още: 6 причини заради, които винаги ще сте шаферка, но не ѝ булка

Също така някои социокултурни и психологически полови норми могат да повлияят на привлекателността. Усмивката може да бъде свързана с липса на доминиране. Усмихната жена се възприема като покорна и уязвима. Един мълчалив, мрачен мъж се възприема подсъзнателно като силен.

Интересно е, че срамът изглежда привлекателен и за двата пола. Тази емоция може да бъде свързана със спокойното поведение, което предизвиква доверие в другите. А всеки иска да може да се доверява на партньора си.

Качества като нарцисизъм могат да бъдат свързани с физически и психологически ползи за здравето на мъжете.

Мъжете с макиавелизъм (експлоатация и манипулиране на другите и фокус върху личния интерес) също са по-привлекателни за жените, отбелязват изследователите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама