Как да привлечете достоен мъж, когато сте заобиколени от драма


Как да привлечете достоен мъж, когато сте заобиколени от драма
Снимка: iStock

Казват, че това, което мислим - идва в живота ни. Понякога без да разберем се заобикаляме с хора, които ни дърпат психически и физически назад. В желанието си да изслушаме драмата на всички си приятели, забравяме да се грижим за най-важния човек - себе си. Това не е егоизъм, а инстинкт за самосъхранение, който не бива да губим.

Вижте още: Това са 12-те най-малко мъжки реплики

Днес ви представяме 4 стъпки как да привлечете достоен мъж в живота си, когато сте заобиколени от драма:

1. Обърнете внимание на пулса си

Точно така! Следете пулса си! Това не е статия за фитнес, момчета. Това е начин да проверите емоционалното си състояние

Важно е да сте наясно с тялото си. Поемете дълбоко въздух - веднага! — и усетете как се чувстват гърдите ви, сърцето и белите ви дробове.

Дали са леки и свободни? Вързани, стегнати и стиснати ли са? Сърцето ви бие ли учестено или ви е студено?

Сега, през целия си ден, обръщайте внимание на сърдечната си честота и дишането си. Кои хора в живота ви ви карат да се чувствате, че се задушавате и при кои се чувствате спокойни и щастливи.

Не е нужно да правите нищо по въпроса. Просто го наблюдавайте.

2. Слушайте приятелите и колегите си и се запитайте дали те са хората, на които искате да приличате

Да, те са забавни, интересни, вълнуващи и  добри в това, което правят. Но искате ли да сте като тях? Имат ли качества, на които се възхищавате? Добри хора ли са?

Оказва се, че хората, с които избираме да се обградим, оказват огромно влияние върху това как се държим. Може да мислите, че сте изключение от това правило, но най-вероятно не сте.

Не си съдник, ако не искаш да бъдеш като тях. Как са те може да е идеално за тях и това не е ваша работа. Но винаги имайте предвид, че в крайна сметка ще започнете да приличате повече на хората, около които сте често прекарвате времето си.

И ако се опитвате да привлечете добър човек, запитайте се следното: "Харесвам ли достатъчно себе си и обкръжението си?"

Бъди честна!

3. Намалете използването на социални медии

Знаем, че е трудно! Но повярвайте, ще срещнете повече от правилните хора за вас, когато оставите телефона си.

Наложете си да не влизате в социалните мрежи преди лягане или, когато стоите на опашка за кафе или пътувате с автобуса - и се опитайте да видите светът около вас, а не филтрирани снимки, които представят илюзия за щастлив живот. Четете книги, разхождайте се, оглеждайте се, усмихвайте се на бебета, дишайте дълбоко... все добри варианти, с които да изчистите съзнанието си от виртуалната илюзия!

Вижте още: Ето защо постоянно се привличате от емоционално недостъпни мъже

Отворете се - за да ви се случат нови неща и да срещнете нови хора, които да променят живота ви!

Освен това ще откриете по-дълбоко усещане за мир.

4. Дайте приоритет на хората в живота си, които не говорят толкова много

Вижте още: Плюсове и минуси на връзки от разстоние

Големи личности винаги са душата на компанията и не спират да говорят.

Хубаво е да имате такива приятели, но трябва да се замислите дали не търсите шумната им компания, за да запълните празнина в себе си.

Следващия път, когато срещнете някой, който изглежда срамежлив, млъкнете с него.

После го заговорете и наистина слушайте отговорите му. Поемете дълбоко дъх и също се отпуснете.

Така не само се отваряте за среща с потенциален партньор, когото може да не сте срещали преди, но и е по-срещнете нови приятели, различни от досегашното ви обкръжение.

Тихите хора не са по-малко интересни от шумните, те просто имат по-малка нужда да показват на всички кои са и какво могат да правят през цялото време.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама