Ето защо постоянно се привличате от емоционално недостъпни мъже


Ето защо постоянно се привличате от емоционално недостъпни мъже
Снимка: iStock

Смятате ли, че най-много (или само!) харесвате емоционално недостъпни мъже, които не могат да ви дадат ангажимента, който искате? Може би се чувствате разочаровани от това, че мечтаете да намерите любовта... и въпреки това не можете да изпитате дори искрица привличане към мъже, които са на разположение и изглеждат наистина заинтересовани от вас.

Ето какви са най-честите причини да си падате по точно такъв тип господа:

1. Това е разсейване

Няма по-добър начин да се скриете от себе си, отколкото в проблемите на някой друг. А емоционално недостъпните мъже обикновено имат много от тях! Те са недостъпни поради една причина или много. Може да е развод, смърт на любим човек, травматична раздяла или детство. Или може би просто не иска да се обвързва с никого, докато животът му не се оправи. Може би той има финансови или емоционални тревоги.

Толкова е лесно да се "изгубите" в неговите проблеми и в това, което се случва с живота му. Не е нужно да се съсредоточавате върху себе си, можете да отложите разрешаването на вашите проблеми и да се посветите на неговите.

Вижте още: Вашият партньор токсичен ли е? Направете този тест, за да разберете

2. Играта на спасител ви кара да се чувствате добре

Ако ви липсва самочувствие, опитът да спасите този мъж от самия него може да ви даде усещане за цел и смисъл. Той има нужда от вас. И може да е хубаво да се чувствате необходими. Това е капанът на взаимозависимите взаимоотношения - слабият човек се нуждае от силния толкова много, че почти не може да функционира без него, а силният човек е пристрастен към това да бъде спасител.

Може също да мислите, че като го спасите, почти купувате любовта и лоялността му. Това се случва много често - жени, оставени разбити и опустошени, когато техният емоционално недостъпен човек си тръгне завинаги. Тя не разбира: "Как може да ми причини това? Направих всичко за него! Помогнах му! Излекувах го! И тогава ме напусна?! Не е правилно, не е честно..."

3. Чувствате се свързани с неговата тъмнина

Много често сме привлечени от някой, който е изгубен и сам, защото ние също се чувстваме по този начин, чувстваме се свързани с неговата травма и неговата тъмнина. И има комфорт в познатостта, в това, което се чувства като у дома... дори ако този дом е напълно нефункциониращ и не е в наш най-добър интерес. Може дори да не е мъжът, когото искате, но ви дава усещането, че сте приети такива, каквито наистина сте.

Вижте още: 3 любовни съвета, които НЕ сте чували, а трябва да знаете

4. Освен това сте емоционално недостъпни

Ето една ключова концепция за отношенията - еднаквите се привличат. Един емоционално здрав човек ще привлече друг емоционално здрав човек. Един емоционално недостъпен човек ще привлече друг емоционално недостъпен човек

Ако постоянно предпочитате мъже, които са емоционално недостъпни и не искат да се обвързват, това вероятно е, защото дълбоко в себе си не вярвате, че сте достойни за любов.

Може да избирате такива, които няма да се обвържат с вас, тъй като те просто потвърждават начина, по който вече се чувствате към себе си. Подсъзнанието винаги търси да докаже, че е правилно, така че макар да сте отчаяни за връзка, вие се подготвяте за провал, като избирате мъже, които не могат да ви дадат нищо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама