Вашият партньор токсичен ли е? Направете този тест, за да разберете


Вашият партньор токсичен ли е? Направете този тест, за да разберете
Снимка: iStock

Токсичността съществува в спектър, но има набор от издайнически поведения, които разкриват, че партньорът ви ви манипулира, контролира ви и ви пречи да бъдете себе си.

Ако искате да сте сигурни, че имате връзка с токсичен мъж, направете този тест.

За всяко нещо, което се отнася за вашия партньор, напишете десет точки. Добавете допълнителни две точки към тези десет, ако се държи по този начин често. В края ще видите обяснения за общия резултат за "токсичност" на вашата половинка.

1. Той се държи студено

В началото на връзката ви постоянно ви е давал внимание и любов, но поведението му рязко се е променило без видима причина. Сега той емоционално ви обезсилва, пренебрегва и се държи доста по-студено с вас.

2. Той започва спорове от нищото, само за да ви обвини, когато реагирате

Усещате, че той обича да ви провокира, доставя му удоволствие да стигате до караници.

Вижте още: До всички мъже: Така трябва да се отнасяте с една жена

3. Той нарочно се опитва да ви накара да ревнувате

Изследвания показват, че някои токсични личности провокират ревност, за да контролират и да установят власт над половинката си.

4. Имате чувството, че той ви завижда

Добрите партньори подкрепят и мотивират жената до себе си. Токсичните я съсипват. Ако приятелят ви омаловажава постиженията ви, опитва се да ви унижи по някакъв начин, сравнява ви с другите или съзнателно се стреми да намали радостта ви при успех, този човек определено попада в графата токсичен.

5. Той рядко поема отговорност за грешните си действия

Вместо това ви упреква или заплашва, когато излагате притесненията си.

6. Той се опитва да саботира празнуването на специални поводи

Стреми се да попречи на отбелязването на вашия рожден ден, ваканции, възможности за образование или кариера. Идеята му е да ви контролира, за да виждате него като единствения си източник на щастие.

7. Той не е до вас в труден момент

Изоставя ви, когато имате най-голяма нужда от неговата подкрепа - физическа или психологическа.

8. Той не ви изслушва

Такъв човек не знае как да поддържа нормален диалог. Той е толкова погълнат от себе си, че е сигурен, че всеки трябва да слуша само него и поради тази причина говори неспирно и ви прекъсва на всяка дума.

Вижте още: 7 знака, че имате нездравословни граници във връзката си

9. Той често губи контрол над себе си

Токсичните хора много често не могат да контролират чувствата си, думите и действията. Той прави нещата, без да се замисля дали ще ви нарани. Не може да се контролира по време на скандал и е възможно да избухне и много да ви нарани.

10. Постоянно е недоволен

Прекалявате, опитвайки се да му угодите, но той рядко е оценява всичко, което правите за него. Често отвръща на добротата ви с жестокост. Колкото по-добри и състрадателни сте към него, толкова повече сте унижени и наказани от него.

Резултати:

12-36: Има някои вредни токсични навици

Ако това поведение не се подобри в дългосрочен план дори след разговор, може би е най-добре да премислите връзката си с този човек. Дори някои от тези червени флагове могат да бъдат индикатори за опасно поведение, което може да ескалира с времето, особено ако се случва често.

46-96: Токсичен

Този мъж има прекалено токсично поведение, което може да ви навреди. Най-добре е да се отделите възможно най-скоро от него и вредното му влияние. Помислете как тази връзка ще продължи да ви вреди, ако продължите отношенията си с него.

106-156: Изключително токсичен (висока вероятност от нарцистично и психопатично поведение)

Може да бъде полезно да потърсите професионална подкрепа в този момент. Създайте план как безопасно да започнете да прекъсвате връзката си с този токсичен мъж, за да можете да предотвратите предстоящи по-сериозни опасности.

Вижте още: 5 причини той да се държи като призрак във връзката

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама