3 любовни съвета, които НЕ сте чували, а трябва да знаете


3 любовни съвета, които НЕ сте чували, а трябва да знаете
Снимка: iStock

Едно нещо, което чуваме отново и отново, когато става въпрос за романтични отношения, е: "Иска ми се някой да ми го беше казал по-рано!".

Никой не ни подготвя как да се ориентираме в запознанствата и връзките. Не ни преподават уроци по любов в училище, затова често се учим сами най-вече с опит-грешка.

Предлагаме ви 3 безценни любовни съвета, които трябва да научите колкото се може по-рано:

1. Избирайте разумно

Успехът на вашата връзка се определя преди дори да сте влезли в нея. Започва с това кого избирате.

Не можете да изберете загубеняк и да очаквате той да се превърне в победител. Да, може да сте най-удивителната жена, която той някога е имал привилегията да познава, но това няма да е достатъчно, за да го спасите или промените, или да го поправите, или каквото и да е, което се надявате да постигнете. Трябва да видите ситуацията такава, каквато е, и да се съсредоточите само върху истината за това кой е той, а не върху това колко е секси или колко смешен може да бъде. Концентрирайте се върху това, което поставя основата за трайна, любяща връзка!

Ако искате сериозна връзка, изберете човек, който иска същото. Ако имате определени ценности, изберете човек, който споделя тези ценности. Ако искате да създадете семейство в близко бъдеще, изберете човек, който също иска това.

Вижте още: 7 гениални съвета за онлайн срещи, които трябва да знаете

2. Напрежението разваля връзките

Толкова сте притеснени за връзката си, че не можете напълно да ѝ се отдадете. Знаем, че е нормално. Страховете са реални: "Ами ако той не ме харесва толкова, колкото аз него?", "Ами ако той е лъжец като бившия ми?", "Ами ако ми изневери?", "Ами ако намери някой по-добър?"...

Смятате, че достигането на определени етапи ще държи страховете ви надалеч, но не се случва. Може би мислите, че веднага щом той ви нарече своя приятелка, ще можете да се отпуснете. След това го прави "официално", но вие се притеснявате, че ще размисли. После пък си мислите, че ще се почувствате по-добре веднага щом партньорът ви каже "Обичам те" и това работи за известно време… докато не минат няколко дни, без да го изрече, и се чудите дали той напълно е променил решението си. Схемата се повтаря, след като заживеете заедно или се сгодите... Винаги има неща, върху което да се стресирате. СПРЕТЕ!

Всичко, което правите, е да подхранвате собствената си несигурност и да ѝ давате повече власт над вас. Освен това не е добре да си около стресиран човек. Създава се негативна атмосфера, която е просто отблъскваща и пречи на връзката ви да се развива в правилната посока.

Опитайте се да се отпуснете и просто бъдете тук и сега. И когато започнете да се тревожите, спокойно и нежно си напомнете, че ще бъдете добре, независимо от всичко.

3. Вашето настроение е по-важно от външния ви вид

Да, външният вид е важен, но не е от толкова голямо значение, колкото си мислите. Вашето настроение всъщност е определящо, когато става въпрос за това как хората реагират на вас и колко успех имате във взаимоотношенията си. И добрата новина е, че вашето настроение е напълно под ваш контрол!

Става дума да не се оставяте да бъдете победени от тревожни мисли и негативност. Може да ви се струва, че нямате контрол, но това не е така. Можете да управлявате мислите, които позволявате да влязат в ума ви, а вашите мисли контролират как се чувствате.

Ако се ангажирате с негативни мисли, те ще продължат да идват към вас, поставяйки ви в тревожно състояние. Ако можете да държите тези мисли далеч и позволите само на положителните да проникнат, целият ви живот ще се промени, да не говорим за вашите взаимоотношения.

Едно от най-важните неща, които трябва да разберете за мъжете, когато става въпрос за връзки, е, че те се привличат от това, което ги кара да се чувстват добре. Когато му е добре с вас, ще иска да бъдете заедно колкото се може повече. Това наистина е всичко, което е необходимо, за да накарате един мъж да се ангажира и да инвестира във вас и връзката.

Вижте още: До всички мъже: Така трябва да се отнасяте с една жена

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама