Как да се справим с тревожността в една връзка


Как да се справим с тревожността в една връзка
Снимка: iStock/Guliver

В една любовна връзка, тревожността може да се превърне в пречка. Заради нея, партньорите започват да анализират всяка дума, казана от другия и много често се разбират погрешно. Колко по-неспокойни сме, толкова по-зле влияем както на себе си, така и на връзката ни, която може да има прекрасно бъдеще. Вижте по какъв начин може да контролирате тревожността, за да се справите с проблемите:

Постепенно се разкрийте през другия

Близостта предполага, че ще откриете пред другия онези кътчета на душата ви, които криете от света. Ако страдате от тревожно разстройство, можете да се притеснявате от това, че партньорът ви няма да ви приема каквато сте и ще си тръгне след като види вашите недостатъци, странност и сложност на характера. Но ако наистина сте скъпи за този човек, той ще приеме всички аспекти на вашата индивидуалност.

Не е нужно да говорите за тъмните ви страни и чувства веднага. Направете го постоянно, ако трябва практикувайте своята откритост, споделете несигурността си в общуването, за да може партньорът ви да е подготвен за нещата които чувствате. Постепенно страхът и тревожността ще намалеят и вие ще се чувствате по-добре.

ТЪРСЕТЕ ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ. ТЯ ЩЕ ВИ НАПРАВИ ПО-ДОБРИ ХОРА

Кажете какво точно очаквате от една връзка

Всяко лице с тревожно разстройство е изпълнено с безкрайни мисли за едно и също нещо, не може да се отърве от обсебващи мисли, въпреки да разбира колко глупави са те. Ако и вие сте от този тип хора, задължително трябва да промените нещата. Проблемът може да навреди на взаимоотношенията ви. Хубаво е преди да започнете връзка, да си кажете какво точно очаквате от нея. Също така да помислите върху тревогите, които може да си обземат и дали ще успеете да се справите с тях. Може би имате нужда от закрила и разбиране във връзката? Това е нещо хубаво, но трябва да запознаете и партньора си с това, за да може да ви каже дали е готов на такава връзка.  

Разберете, че не можете да имате пълен контрол над партньора си

Когато се научете да се справяте с тревожното разстройство, важно е да се откажете от необходимостта да контролирате всичко, включително и това, което не е във вашата сила, като например недостатъците на партньора. Може да се раздразните, че по време на футболния сезон той прекарва всяка неделя с приятелите си. Но не можете да го лишите от лично пространство, заради безпокойството ви, нали?

Говорете открито с партньора си за тревогите ви

Не е нужно да се справяте с тези тревоги сама. Говорете открито с партньора си, кажете му как се проявява тревогата. Него той знае всички подробности, така ще може да ви помогне да се справите с проблемите и нещата да станат по-спокойни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама