4 урока, които научаваш, когато ТОЙ ти изневери


4 урока, които научаваш, когато ТОЙ ти изневери

Рано или късно истината винаги излиза наяве, независимо колко добре е "охранявана". Изневерите са болезнени и трудни за преглъщане, но пък могат да послужат и като добър урок. Те са "специален" вид зло, защото често изкривяват реалността и принуждават жертвата да се обвинява за нещо, което е извън обсега й на контрол. Всъщност, точно това е най-обезпокоителното – вътрешното убеждение, че има нещо, което си направила грешно, заслужавайки да бъдеш измамена. Ето обаче кои са важните уроци, които научаваш, когато някой ти изневерява.

1. Не можеш да промениш човек, който не иска да се промени

Не съжалявай, че си се влюбила в него. Просто спри да носиш розови очила и да се опитваш да докажеш стойността си на човек, който очевидно никога няма да я забележи.

2. Има разлика между това да се чувстваш счупена и това наистина да си

След много търсене на отговори и разговори с любимите хора повечето жени разбират, че това е само чувство. Този тъмен, изолиран и безпомощен свят, в който живееш, съществува само в ума ти. А затваряйки се в него продължаваш да даваш контрол на човека, който е обрал душата ти.

3. Тъгата не е линеен процес, така че не се страхувай да бъдеш тъжна

Нормално е да ти е мъчно, когато си загубила бъдещето си с някой, с когото си градила планове. Когато добавиш изневяра към микса, имаш основателни причини да чувстваш всичко, което чувстваш. Всеки реагира по различен начин, но не е изключено да си погълната от чувство на гняв и желание за справедливост.

4. Прошката е съзнателен избор

Чувала ли си някога мисълта, че „отказът да простиш е като да пиеш отрова и да очакваш, че другият ще страда”? Прошката няма нищо общо с него – всичко е свързано с твоето психично здраве и пътуване към щастието. Невъзможно е да продължиш напред, ако все още таиш гняв, който владее ума ти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама