5 брутални истини за връзката с маниакално контролиращ мъж


5 брутални истини за връзката с маниакално контролиращ мъж
Снимка: iStock

Няма нищо лошо в това един мъж да ви закриля и помага, да бъде водещата фигура във връзката. В природата му е заложено да бъде закрилник на дома, но в днешно време маниакално контролиращите господа често се бъркат с лидери. 

Обикновено пристрастените към контрол мъже търсят жени с по-ниско самочувствие. Те може да са красиви и умни, но имат ниска лична самооценка и са склонни да дават пълната власт на връзката, а по-лошото и на живота си в ръцете на този обсесивен човек. Това първоначално може да изглежда приятно, но в един момент може да стане пагубно за партньорката.

Вижте още: Ако не може да разрешите тези 4 проблема, НЕ се събирайте отново

Днес ви представяме 5 разказа на жени, които са излизали с маниаци на тема контрол.

1. Лора, 32 

Веднъж излизах с невероятно красив и умен (но изключително нарцистичен) мъж, който обичаше да си играем на "хайде да кажем на Лора какво да облече".

Една вечер се срещнахме в ресторант. Бях с разкроена мини пола и горнище с отворени рамене, и двете в ярко розово, което беше много сладко, но не и провокативно. Когато станах, за да отида до тоалетната, той кипеше от гняв, защото според него някои мъже на близката маса ме "гледаха".

Всеки път, когато мръднех тази вечер, той се ядосваше. След това, няколко седмици по-късно, когато излязохме да пийнем с един от неговите приятели, той разглоби тоалета ми, защото не беше достатъчно секси. Той искаше приятелят му да види моето "страхотно тяло", а аз се криех твърде много. Нямаше значение какво правя, в неговите очи постоянно грешах.

2. Дария, 38

Всеки път, когато бършех прах, той минаваше след мен и правеше забележки, че не е перфектно. Полудяваше, когато апартаментът беше дори леко разхвърлян. Постоянно повтаряше, че не мога да направя нищо, както трябва и съм лоша домакиня. Изпадаше в гняв, ако дрехите не са наредени по големина на закачалките. Не мисля, че той беше лош човек, по-скоро беше обсебен на моменти.

Вижте още: 8 сигурна знака, че сте силна двойка

3. Калина, 27

Той наистина беше мъж мечта, но можеше за секунди да изпадне в лудото си състояние, ако по някакъв начин нарушиш дневния ред, който е направил. Една събота искаше да се разходим в парка, беше записал час за тенис. Преди тренировката аз се почувствах изморена и го помолих да седнем да изпием по нещо в близкото кафе. Както всичко вървеше добре, той започна да крещи, че съм лигла и винаги скапвам всичко. Каза ми, че ако седнем на заведение, това ще бъде последното ни излизане заедно, защото нямам характер и не мога да изпълня дори елементарен план. Проблемът в отношенията ни беше, че той не можеше да контролира гнева си, когато нещата не ставаха точно по неговия план.

4. Дарина, 30

В секса беше доминантен, което ми харесваше до момента, в който аз не се опитвах да направя нещо. Тогава той видимо ставаше много ядосан, а понякога и агресивен. В един момент се чувствах като надуваема кукла, която трябва просто да задоволи неговите желания. Дори когато се целувахме, усещах контрол от негова страна. Това ставаше все по-плашещо с времето.  

5. Андреа, 36

Той започна да контролира всичките ми приятелства. Не можех дори да помисля да се видя с мой много близък приятел от ученическите години, защото смяташе, че всеки иска само секс от мен. Проблемът стана, когато започна да ми казва с кои мои приятелки мога да имам отношения и с кои не. В началото ми казваше, че го прави за мое добро, че съм наивна и не виждам какви са всъщност, но в един момент просто каза, че ми забранява да общувам с тях, защото той ми е достатъчен.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама