Ако не можете да разрешите тези 4 проблема, НЕ се събирайте отново


Ако не можете да разрешите тези 4 проблема, НЕ се събирайте отново
Снимка: iStock/Guliver

Мислите ли да се върнете при бившия? Ето някои въпроси, които да си зададете, преди да потърсите отново път към него.

Разрешени ли са тези проблеми? Ако не, какво ви кара да мислите, че връзката може да ги преживее този път? Винаги помнете, че е имало причина да се разделите!

Вижте още: Тези 3 думи се по-важни от "Обичам те"

Ако не можете да разрешите тези 4 проблема, не се събирайте отново:

1. Защо не се получи от първия път?

Ако бившият ви моли да се съберете, важно е да си спомните точно защо не се е получило първия път.

В много случаи нещото, което е причинило раздялата ви, вероятно все още ще бъде проблем - различни основни ценности, лоша комуникация, липса на привличане или сексуална несъвместимост.

Помислете защо обмисляте да се съберете отново. Ако искате да се помирите от удобство, за да направите други хора щастливи (например семейството ви го обичаше и ви е писнало да слушате за това) или защото се страхувате, че никой друг няма да ви обича, тези причини ще доведат до нов разрив в отношенията.

Някои последващи въпроси, които трябва да разгледате, са:

Какво научи всеки от вас за себе си като личност и като партньор след раздялата?

Какво се промени след раздялата, което ви кара да вярвате, че вторият път ще бъде различно?

С какво сте готови да направите компромис сега?

2. Какви са причините, поради които определено не трябва да се събирате отново?

Ревността. След раздяла естественият процес е да започнете да излизате на срещи с нови партньори и това може да бъде предизвикателство, особено ако бившият ви излезе на среща преди вас.

Напомнете си, че е нормално да се ядосвате, когато друг човек намери бившия ви за привлекателен - това е човешката природа. Въпреки това, не тълкувайте погрешно този пристъп на ревност като знак, че сте направили грешка. Това не означава, че обичате бившия си и трябва да се съберете, а че все още изпитвате собственическо чувство към него.

Вижте още: 4 неща, които НЕ трябва да правите, когато мъжът се отдръпне

3. Абстиненция или любов?

Раздялата ви въздейства на невропсихологично ниво, подобно на отнемането на наркотици.

Учени са открили по време на изследвания със скенер, че хората, които са силно влюбени, имат активирани същите центрове в мозъка, които са свързани с пристрастяването към наркотици. Трябва да осъзнаете дали наистина обичате партньора си или сте пристрастени към него.

Когато минавате през раздяла, вие преминавате през симптоми като депресия, проблеми със съня, безпокойство, физическа болка и промени в апетита, подобни на симптомите, които се появяват след отнемането на наркотици.

И ако връзката ви е била вредна като наркотик, то заради първоначалната абстиненция вие сте готови да простите всичко, за да се върнете.

За да имате реална преценка дали трябва да се съберете с бившия си, първо трябва да минете през целия емоционален кошмар на раздялата. А когато отмине периодът на зависимостта, да си дадете сметка дали трябва да сте заедно.

4. Може ли да простите?

За да създадете щастлива и удовлетворяваща връзка, трябва да простите, да се доверите и да продължите напред заедно.

Прошката означава да приемете това, което се е случило в миналото и вече да не го използвате срещу партньора си. Прошката изисква да се отървете от нещата, които са ви наранили, и отново да се доверите на бившия си с цялото си сърце.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама