Тези 3 думи са по-важни от "Обичам те"


Тези 3 думи са по-важни от "Обичам те"
Снимка: iStock

"Обичам те" е една от най-красивите думи - тя е успяла да събере безброй самотни сърца. Силата ѝ идва още от нашето детство, когато родителите ни ни казваха, че ни обичат всяка вечер преди сън, независимо колко пакости сме извършили през деня.

Вижте още: 4 неща, които трябва да знаете за ума на мъжете, преди да им се сърдите

В една връзка между двама партньори обаче освен "Обичам те" има още три важни думи, които не трябва да забравяте да казвате, когато е необходимо:

1. Извинявай

Рано или късно ще направим грешка, тъй като несъвършенството лежи дълбоко в нашата човешка природа. И когато допуснете грешка, обикновено партньорът ни страда или си носи последствията. В такава ситуация е необходимо да признаем, че сме сгрешили, както и да покажем, че разбираме, че сме причинили болка. И въпреки че на някои хора може да им е трудно да изразят чувствата си на съжаление, една проста фраза като "Извинявай" е повече от добро начало.

Защо извинението е важно?

Това е единственият начин да затворите вратата на един проблема. Ако не се извините, тя винаги ще остане открехната и при всеки друг проблем в отношенията ви отново ще се отваря.

 2. Прощавам ти

Макар че "Прощавам ти" изглежда лесно да се каже, прошката не винаги се дава лесно. Обиденият партньор може да се нуждае от повече време, за да се освободи от негативизма и да възстанови доверието си. Но както "Няма любов без прошка…", "...няма прошка без любов".

Вижте още: 5 черти в характера, които най-много привличат мъжете

3. Гордея се с теб

Любовта не може да мине без уважение и възхищение и те се проявяват най-ясно, когато признаваме постиженията на партньора си и го хвалим за тях. Така че "Гордея се с теб!" е фраза, която близките ни трябва да чуят, когато успеят в нещо. Като показваме, че ги ценим, ние също укрепваме взаимната си емоционална връзка и ставаме по-привързани един към друг.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама