4 неща, които трябва да знаете за ума на мъжете, преди да им се сърдите


4 неща, които трябва да знаете за ума на мъжете, преди да им се сърдите
Снимка: iStock

Казват, че мъжете са от Марс, а жените от Венера, което не е никак случайно. В двата пола има огромни разлики в начина, по който гледат на света. Добрата новина е, че когато мъжете и жените се научат да разбират различията си, те могат да се превърнат в красиво допълнение един към друг и да процъфтяват в една връзка.

Вижте още: 3 тайни на супер успешните връзки

Днес ви представяме 4 неща, които трябва да знаете за ума на мъжа, преди да му се сърдите:

1. Той не иска да доминира, а да ви закриля

Мозъците на мъжете от древни години са кодирани така, че да защитават своето "племе" от заплахи, което е останало у тях дори в нашия съвременен свят. Ако сте силна, независима жена, може да ви дразни прекомерната загриженост на мъжа и желанието му да ви защитава, знаейки, че можете да се справите с всичко сами.

Важно е обаче да знаете, че когато един мъж ви закриля, това не означава, че той ви смята за неспособна или слаба. Това просто означава, че той отговаря на най-основните си биологични инстинкти и ви вижда като нещо ценно, което си струва да бъде пазено.

2. Това, че се съсредоточава само в едно нещо не го прави неспособен

Мъжете са устроени така, че да се съсредоточват върху една задача в даден момент. Помислете за това... Ловецът не се цели в цялото стадо, защото така може да пропусне плячката си. Жена, която събира плодове в полето, взима толкова, колкото може да намери, а не само един. Мозъкът ѝ има широкоъгълен обектив. Мъжкият мозък има еднофокусна леща. Ключът тук е да запомните, че едното не е по-добро от другото. И двете изпълняват важна функция, която е от съществено значение за поддържане на "племето" живо.

Вижте още: 5 ключови разлики между стойностните и самовлюбените мъже

3. Мъжете разрешават проблеми, не чувства

Мъжкият мозък автоматично изключва, когато започнете да му говорите за последния ви скандал с най-добрата ви приятелка. Но преминава в пълен режим на работа, ако кажете, че не знаете как да си смените маслото на колата. И това не е, защото не са чувствителни, а тъй като в техния мозък са развити съвсем други дялове, които са свързани с практичността и решаването на точни казуси.

4. Мъжете процъфтяват от женската енергия

Това не е сексизъм. Тук става въпрос за мъжката и женската енергия и нуждата от баланс в отношенията между двама души. В своята огромна съвременна независимост жените все повече демонстрират, че могат да се справят сами с всичко, а след това казват, че мъжете не им помагат с нищо. Вие ще сте също толкова силна, ако от време на време позволявате на човека до вас да ви помага, но не като му заповядвате, а просто го молите. Ще видите колко много ще даде този жест в отношенията ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама