4 неща, които НЕ трябва да правите, когато мъжът се отдръпне


4 неща, които НЕ трябва да правите, когато мъжът се отдръпне
Снимка: Istock

Когато един мъж започне да се отдръпва, много жени се паникьосват и правят всичко възможно, за да го върнат и да възстановят връзката си. Намеренията им са добри, но в повечето случаи неволно влошават ситуацията и още повече отблъскват партньора си.

Вижте още: Ако вярвате в тези 10 неща, вие никога НЯМА да срещнете истинската любов

Първо, нека разгледаме защо това се случва. Има две основни причини един мъж да се отдръпне:

1. Занимава се с нещо и просто се нуждае от пространство, за да работи върху него. Може да е нещо в работата, финансови проблеми, емоционални проблеми, семейни проблеми... Какъвто и да е случаят, той е стресиран, емоционално претоварен и иска да се справи сам. Това е обичайна мъжка реакция на стрес.

2. Той губи интерес към вас (това е кошмарният сценарий, от който се страхуват жените).

Добре, след като знаете защо, нека поговорим какво да НЕ правите, когато това се случи.

1. Не се опитвайте да го спечелите

Когато един мъж се отдръпне, много жени реагират, като се опитват да го спечелят отново. Те мислят, че може би ако той отново открие колко невероятни са, ще го върнат в живота си. 

С това поведение обаче нарушавате свободата му и го карате да се чувства задушен (и изглеждате отчаяни).

Може причината да няма нищо общо с вас, така че тук няма какво да се доказва. А ако той се отдръпва, защото има нещо общо с вас, тогава отново няма какво да направите. Просто го оставете. Ако продължавате да го преследвате, той просто ще се раздразни още повече от вас.

Вижте още: Правилният мъж ще дойде, когато се освободиш от страховете си

2. Не се вманиачавайте

Спрете да влагате психическа енергия, за да разберете какво мисли, как се чувства, дали губи интерес към вас и т.н. Правете всичко друго, но не ѝ това!

Обсесията за това как се чувства влошава ситуацията. Това се отнася за всички области на живота. Четете, пишете, бягайте, плувайте, карайте колело, пазарувайте, отидете на спа, излезте с приятелките си на питие, просто правете нещо забавно, което ви харесва и което ви прави щастливи. Начинът да възобновите интереса на мъжа всъщност е доста прост, покажете колко добре си живеете и без него.

Няма нищо интересно в жена, която е отчаяна заради един мъж и копнее за него. Това, което пленява вниманието на силния пол, е жена, която може да бъде щастлива сама и не се нуждае от мъж, за да се чувства добре със себе си.

3. Не го задушавайте

Най-голямата грешка е да се вкопчите в него още по-здраво и да го обсипете с любов и привързаност, за да го навиете обратно. Не го задушавайте, не го молете да говори с вас, не поставяйте изисквания или ултиматуми. Уважавайте това, от което той се нуждае, и направете услуга на себе си и връзката си, като работите върху собственото си щастие през това време.

4. Гневът унищожава всичко, до което се докосне

Да, наранени сте, чувствате се пренебрегнати и не сте сигурни какво се случва, но не показвайте гняв пред него, защото това ви прави да изглеждате слаби и жалки, а никой мъж не си пада по такива жени. Ако е необходимо, поговорете с него, но с цялото спокойствие на света, а след срещата плачете и викайте колкото искате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама