5 ИНТЕРЕСНИ открития за секса


5 ИНТЕРЕСНИ открития за секса
Снимка: iStock/Guliver

Сексът е неизменна от една връзка. Доказано е, че той сближава, зареждани ни с енергия и добро настроение и дори ни прави по-красиви.

Ще ви представим 5 интересни открития, свързани със секса, за които може би все още не знаете!

Сексуалните теми между партньорите поддържат либидото във връзките

Ако сте се притеснявали да говорите с половинката си на тема „секс“, време е да промените това! След направено проучване, учените са установили, че важен фактор за добрия секс и сексуалното удовлетворение е добрата комуникация на сексуални теми между партньорите. Колкото повече споделяте с половинката си за желанията си в леглото, толкова по-добре ще знае как да ви направи щастлива. Други фактори, които поддържат либидото във връзките са разнообразни сексуални начинания, сексуалната игра и разнообразните места.

Сексът може да облекчи главоболието

Дами, време е да спрете с извинението „Боли ме глава!“, когато партньорът ви желае секс! Научно доказано е, че креватните упражнения лекуват мигрена и това се доказа чрез направено проучване. Резултатите при него доказват, че  оплакванията от главоболие намалели при на 60% от тези, които са правили секс по време на периода на проучването, а при 37% от тези с главоболие почувствали подобрение в състоянието си. Още един чудесен факт за секса!

Двойките, които отделят много време за домакинска работа, правят малко секс

Няма как да не се грижите за къщата, но дали не прекалявате с това? Учените са открили, че хората, които вършат прекалено много домакинска работа, правят секс по-рядко. Затова те съветват да си разделяте задълженията вкъщи и да не прекалявате с чистенето. Това не означава да загърбите домакинската работа. Просто отделяйте повече време един на друг и се забавлявайте заедно!

5 НЕЩА, КОИТО ДОКАЗВАТ, ЧЕ ТОЙ Е ЛУДО ВЛЮБЕН В ТЕБ

И мъжете симулират оргазми


Един не толкова приятен факт за секса е, че представителите на силния пол също симулират оргазъм понякога. Според проучване, те го правят веднъж на всеки четири сексуални акта. Причините за това били различни: нежелание да наранят чувстват на партньора си до реално нежелание да правят секс. Е, случва се понякога и мъжете да ги боли глава...

Средната сесия секс изгаря само 21 калории

Твърди се, че сексуалните преживявания, подобно на фитнеса, ни помагат да изгорим излишните калории. След проведено проучване обаче, се установило, че популярното твърдение не е абсолютна истина. Според специалисти средностатистическият човек може да изгори само до 21 калории по време на полов акт. Това, обаче, изобщо не се равнява на един час във фитнеса. Все пак, вие не се отказвайте от секса, защото дори и да не изгаряме много калории, удоволствието си заслужава!

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама