5 лъжи за секса, в които много млади жени вярват


5 лъжи за секса, в които много млади жени вярват
Снимка: iStock/Guliver

Много млади жени научават за секса по старомодния начин. И тук не става дума за лекциите в училище или разговор с мама, точно обратното - от уста на уста и чрез опит и грешка. Ще се учудите колко дами всъщност са се „образовали“ сексуално, благодарение на историите на приятелки. Най-големият проблем е, че по този начин представителките на нежния пол стават уязвими, вярвайки в погрешни убеждения за секса. Ето и кои са най-често срещаните лъжи, в които вярват младите дами.

1. Ти си задръстена

Това, че не искате да правите секс с някого, очевидно е точно толкова лошо, колкото и да правите прекалено много секс. А истината е, че някои от нас просто имат нужда от повече време, за да се сближат с хората. А дори и да не се чувствате окей с някой мъж, изобщо не трябва да си търсите оправдание.

7 места, на които да правите секс, освен в леглото

2. Сексът за една нощ е задължителен

„Никога не сте правили секс за една нощ?!“ е фраза, която редица жени чуват отново и отново. Безсмисленият секс с непознат е изживяване, което явно се сравнява с виенско колело. Ако не сте се качвали, просто е скандално.

3. Нормално е да боли

Повярвайте ни, това е абсолютна лъжа и задължително трябва да отидете на лекар, ако изпитвате болка по време на секс. Сексът не трябва да бъде болезнен. Слушайте собствените си тела, защото може да става дума за раничка на шийката на матката, цистит, вагинална сухота и какво ли още не.

4. Бройката има значение

Много жени наистина вярват, че ако „превишат“ 10 партньора, някак си стават лоши хора. Имайте предвид, че бройката на една жена почти винаги е по-малка от тази на мъжете, така че това говори много по себе си. Но запомнете, че няма значение дали сте имали 2, или 20 партньори.

5. Щом си във връзка, си длъжна да му „пускаш“

Тази лъжа обикновено отнема много време за разгадаване. Защо? Жените се страхуват да говорят за сексуално посегателство, когато това се случи във връзка. Не забравяйте, че тялото си е само и единствено ваше и това не може да бъде променено от семейния ви статус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама