5 начина да “поправите” нещастен брак


5 начина да “поправите” нещастен брак
Снимка: iStock/Guliver

Може би нямате представа как бракът ви е стигнал до това място. Просто един се събуждате и осъзнавате, че отдавна не сте били щастливи. И сега е време да решите дали искате да го прекратите, или “поправите”. Надяваме се, че още не сте готови да развеете бяло знаме. Но разочарованието от това докъде е стигнал бракът ви изисква безстрашни и смели стъпки. Ето някои от тях.

1. Спрете да нанасяте щети

Оправянето на нещастен брак е трудно и амбициозно начинание. Дори да имате най-добри намерения, чувството на безсилие ви дърпа назад. Спрете да правите глупави забележки. Спрете да изпитвате вина за минали неща. Сложете край на избягването на партньора, когато не сте в настроение. Запомнете, че не можете да излекувате рана, ако постоянно я отваряте или втривате сол в нея.

2. Направете личен и съвместен опис

Една от най-важните стъпки е осъзнаването на това защо сте нещастни на първо място. Това означава да погледнете внимателно начина, по който вие и съпругът ви общувате (или пък изобщо не го правите). Къде в брака ви липсва свързаност, удоволствие и близост?

Докато извършвате криминалистичната работа, търсете негативни модели, които са се появили във времето. Няма да повярвате колко често натрупването на малки неща води до големи разочарования.

АКО ТОЙ ПРАВИ ТЕЗИ 7 НЕЩА, НЕ ВИ УВАЖАВА

3. Потърсете помощ отвън

Знаете ли, че двойките чакат средно шест години, преди да поискат помощ? Това е наистина твърде дълго време, което може да навреди безвъзвратно. Така че опитайте се да съберете смелост и намалите това време на половина.

4. Работете върху самосъзнанието

Бракът е както съюз на две истории, така и съюз на двама души. За разлика от всяка друга връзка, интимността на брака дава възможност да излекувате минали рани. Но тази близост дава и амуниции. Всички ние имаме несъзнателни мотиватори, които ни разстройват - травми от детството, проблеми с родителите, бивши гаджета. Бъдете любезни и не се опитвайте да нанасяте “удари под кръста”, използвайки тази информация, когато нещата станат грозни.

21 ТАЙНИ ЗА УСПЕШЕН БРАК ОТ ЩАСТЛИВО ЖЕНЕНИ МЪЖЕ

5. Развийте комуникативни умения

Толкова много от това, което разяжда щастието, се корени в общуването. Лоша комуникация, липса на комуникация и дори пасивно-агресивен езика на тялото рушат семейното гнездо. Ако ви е трудно да говорите за чувствата и емоциите си, започнете с кратки насочващи въпроси към партньора, като в процеса споделете и вашата гледна точка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама