Ако той прави тези 7 неща, НЕ ви уважава


Ако той прави тези 7 неща, НЕ ви уважава
Снимка: iStock/Guliver

Кое е по-важно - любовта или уважението? Такъв въпрос често се появява в онези връзки, в които партньорите не се радват на взаимно признание. И ако половинката ви прави тези 7 неща, със сигурност не ви цени достатъчно и трябва да преосмислите отношенията си.

1. Той отхвърля емоциите ви като глупави или незначителни

Казвали ви често, че реагирате твърде емоционално или пък драматизирате излишно? Толкова, че избягвате да му споделяте, защото се притеснявате, че няма да ви разбере. Ако той прави това и никога не обръща внимание на чувствата ви, това е знак, че не ви цени.

2. Приема ви за даденост

В една здравословна връзка партньорите се опитват да бъдат един до друг, но също така знаят, че не могат да бъдат прекалено зависими един от друг. Но ако половинката ви очаква винаги да бъдете на негово разположение и ви държи сметка, ако не сте, без да ви дава същото в замяна, той не ви цени.

9 ЗНАКА, ЧЕ НЕ СТЕ ВЛЮБЕНА, А ИСКАТЕ ДА ГО ПОПРАВИТЕ

3. Той вярва, че неговите мисли и мнения са по-важни от вашите

Мъж, който не ви цени, никога няма да бъде отворен и търпелив слушател. Той не оценява, когато излагате мнението си пред него или пред други хора. Вместо това, по-често предпочита да ви "затапи", като наложи своето мнение по даден въпрос като единствено.

4. Използва вина, за да ви манипулира

Когато не получи желаното, той прибягва до любимата си тактика: прехвърляне на вина. Държи се така, за да ви контролира и да ви накара да правите неща, които всъщност не искате. Тази форма на контрол е не само притеснителна, но също така може да има негативен ефект върху психическото ви здраве. Човек, който наистина ви цени, няма да се държи така.

5. Кара ви да се съмнявате в собствената си стойност

Мъж, който не ви уважава, винаги ще ви кара да се питате дали сте достатъчно добри. Той прави това, като публично ви порицава за слабостите ви или ви обижда, когато сте насаме.

ТОЙ ПРАВИТЕ ТЕЗИ 5 НЕЩА, АКО ПРОСТО НЕ ВИ ХАРЕСВА

6. Той ви сравнява с други

Вместо да ви подкрепя в преследването на целите и мечтите ви, той ви сравнява с други жени, които се справят по-добре. Това показва, че не ви цени като човек, нито вашите черти и качества, които ви правят уникални.

7. Той не уважава границите ви

Един мъж не ви цени, ако той системно потъпква границите ви. Той очаква да поставяте неговите нужди пред своите и винаги да му бъдете на разположение. Дори когато му обяснявате, че не можете, не ви слуша и го изисква от вас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама