9 знака, че НЕ сте влюбена, а искате да го "поправите"


9 знака, че НЕ сте влюбена, а искате да го "поправите"
Снимка: iStock/Guliver

Мислите си, че наистина го обичате и чувствата ви са истински? Ако правите тези 9 неща, всъщност просто искате да го промените.

1. По-скоро бихте променили него, отколкото себе си

Да се фокусирате върху някой с по-големи проблеми е лесният начин да избегнете собствените си. Затова искате мъж, който да направи емоционалния ви багаж да изглежда маловажен, защото това създава чувство на облекчение.

2. Страхувате се да продължите напред

Възприемате го като ваша цел, тъй като така не трябва да полагате усилия за себе си. Имате оправдание, "той се нуждае от мен", което всъщност няма нищо общо с вашето развитие и щастие.

3. Привличат ви мъже с проблеми

Искате да го подкрепяте, защото самият той е неспособен да направи това. Чувствате се най-добре, когато се грижите за раните му и влагате цялата си енергия в разрешаването на проблемите му.

6 ПРИЧИНИ ЗАЩО ВСЕ ПОПАДАТЕ НА НЕПОДХОДЯЩИ МЪЖЕ

4. Искате да се чувствате необходима

Омръзнало ви е да бъдете отхвърляна, затова предпочитате да сте в ситуация, в която някой разчита на вас. Да се грижите за мъж, когато той има най-голяма нужда, е гаранция, че няма да ви изостави. Чувствате се сигурна, защото знаете, че той е емоционално зависим от вас.

5. Обичате да обичате

Не конкретно да сте влюбена, а по-скоро да давате любовта си на някого. Това е част от вашата природа, затова се чувствате несигурна, когато не сте във връзка.

6. Увлечени сте от идеята да изградите някого

Не че нямате собствени мечти, но предпочитате да помагате на другите да постигнат своите. Това изобщо не е лошо, но трябва да го правите заради правилните причини. А не бихме определили като такава да накарате някого да се влюби във вас.

7. Искате да имате нещо постоянно в живота си

И предполагате, че ако някой разчита на вас, това означава, че ще ви бъде верен. Все още се надявате, че един ден той ще оцени всичко, което сте направила за него.

7 СИГУРНИ ЗНАКА, ЧЕ ТОЙ ВИ ИЗНЕВЕРЯВА

8. Очаквате някой да се промени заради вас

"Можехме да бъдем заедно, ако..." няма да ви доведе до никъде. Винаги мислите, че решението е точно зад ъгъла, но никога не е.

9. Опитвате се разберете какво точно харесвате в него

Да можете да направите списък с най-хубавите черти на партньора си не е изискване, за да бъдете във връзка, но не би трябвало да ви затрудни. Ако се чувствате добре само когато той се чувства, вашето щастие зависи от нещо извън вашия контрол.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама