5 неща, за които един мъж иска да разговаря, но се страхува от реакцията на жена си


5 неща, за които един мъж иска да разговаря, но се страхува от реакцията на жена си
Снимка: iStock/Guliver

Жените по-лесно изразяват емоциите си от избраниците си. Представителите на по-силния пол се смущават да показват сълзи или да демонстрират радост. В същото време мъжете понякога не могат да поискат нещо от половинките си, защото не знаят каква реакция да очакват.

Психолозите казват, че е особено трудно на мъжете да разговарят с половинките си за тези 5 неща. Именно на тях жените реагират твърде бурно.

Инициатива

Истинският мъж иска да се почувства като победител, завладявайки дамата, която харесва. Но когато отношенията навлизат в активна фаза, няма следа от мъжката решителност. Те очакват младите дами да вземат нещата в свои ръце, но такива очаквания рядко са оправдани. Именно исканията и намеците могат да предизвикат непредсказуема реакция от страна на жените. Следователно мъжете предпочитат да мълчат.

Свобода

Това е, което мъжете ценят най-много. Въпреки това, дамите често предпочитат да играят ролята на грижовни майки. Те проявяват толкова грижа и внимание, че спътниците им започват да се чувстват задушени. А да помолиш половинката си да не проявява толкова внимание и да не контролира всяка стъпка, не е толкова лесно. Това може да провокира кавга или дори да доведе до раздяла.

Грижа

За всеки мъж е важно да знае, че прави живота на своя избраник по-добър и лесен. Жените от своя страна няма да признаят върховенството на партньорите над тях. Една съпруга може да не разбере, че искането например да прекрати кариерата си не е свързано с желанието на съпруга ѝ да я превърне в домакиня. По-скоро съпругът просто иска да се погрижи за нея и да поеме всички грижи за семейството. Затова съпрузите се страхуват да отправят подобни искания.

5 ТИПА МЪЖЕ,НА КОИТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТАТЕ

Ревност

Всяка връзка е изградена на доверие. Ако тя не е, тогава партньорите могат да се разделят. Ако жена започне да проверява имейла и телефона на любимия си, това може да доведе до конфликт. Мъжете не обичат да бъдат контролирани от жените или пък половинката им да не им вярва. Те могат да мълчат дълго време, за да не предизвикат бурна реакция към половинката си. Ето защо, преди да ревнувате и да започнете да наблюдавате мъжа си, задайте си въпроса: Избраникът ви не е ли достоен за доверие от ваша страна?

Отношение

Ако една жена унижава мъжа си с думи или дела, това го наранява. Ако между партньорите няма уважение, тогава връзката е обречена на неуспех.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама