5 причини защо половинката ви ревнува от бившия


5 причини защо половинката ви ревнува от бившия
Снимка: iStock/Guliver

Може би сте в нова, щастлива връзка, на гребена на любовта, но има проблем. Голям проблем. Вашият партньор, въпреки щастието, все още ревнува от бившия ви. Вместо да оценява колко много го обичате, той не спира да „човърка” в миналото. Разпитва за предишната ви връзка, постоянно се сравнява с бившия ви и живее в страх, че ще го напуснете. Ако се чудите на какво се дължи това, ето 5 причини.

1. Все още говорите за миналото

Бъдете честни. Колко често ви се случва да говорите за бившия си? И тук нямаме предвид „Ама той правеше еди какво си…”, а просто случайни подмятания, че вече сте ходили в този курорт преди няколко години. Може да смятате, че тези малки споменавания са невинни, но не са. Никой не иска да слуша за човека преди него, нито къде сте ходили и колко сте се забавлявали.

2. Имате твърде голям емоционален багаж

Повечето хора, инвестирали време и емоции в предишна връзка, не са на по 20 години. Те са хора, чиито сърца са преминали през машината на времето и са получили своите уроци. Ако има замесен развод и деца, багажът става наистина доста голям и тежък, така че не се сърдете, ако половинката ви още не може да ви помогне с разтоварването.

13 ВАЖНИ НЕЩА, КОИТО МЪЖЕТЕ СЕ СТРАХУВАТ ДА КАЖАТ

3. Изпитват несигурност по отношение на външния вид

Ще се учудите колко много хора имат своите несигурности, макар да не им личи. Във вашите очи половинката може да изглежда като най-чаровния и страхотен мъж, но със сигурност се притеснява за прошарената коса, оплешивяването или малкото бирено коремче. Опитвайте се по-често да галите мъжкото его, за да си подсигурите спокойна връзка.

4. Преминали сте фазата на „медения месец”

Имате връзка от няколко месеца и нещата стават малко заплетени? Преминали ли сте първоначалната фаза, в която се радвате само един на друг, а вече реалният живот чука на вратата с всички приятели, семейство, кариера и хобита? Когато връзката започне да преминава на друг етап, първият инстинкт на хората е да обвиняват някой друг, а не да потърсят начин да подобрят отношенията си.

5. Двамата мъже са коренно различни

Това е един от големите парадокси на човешките същества - тенденцията да се фокусираме върху едно нещо (човек) като източник на нещастие, вместо да разгледаме общата картина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама