5 знака, че той не заслужава енергията и времето ти


5 знака, че той не заслужава енергията и времето ти
Снимка: iStock/Guliver

Никой човек не се появява в живота ни с предупредителни знаци, инструкции за употреба или емоционален светофар. За всичко това трябва да разчитаме на своята интуиция и на „проба-грешка”. Не е лоша идея обаче да се поучим от уроците на другите. Ето кои са знаците, че човекът срещу вас не си заслужава енергията.

1. Разказват клюки всичките си познати

Дори когато не питате или не ви пука, той просто бълва всеки личен детайл, който знае или е чул за хората около него. Може да сбъркате това с някаква форма на доверие, но в действителност е знак, че на този човек му липсва уважение и граници към другите хора.

2. Сякаш никой не го харесва

Колегите и приятелите му изглеждат така сякаш им е постоянно неудобно и дори неловко в негово присъствие. Вероятно има много основателна причина, поради която всички тези хора спазват дистанция. Обърнете внимание.

5 ЗНАКА, ЧЕ БРАКЪТ ВИ СЕ РАЗПАДА

3. Всичките му бивши са „луди“

Ако той се кълне, че всяка бивша, с която някога е споделял емоционална и интимна връзка, е пропълзяла направо от дълбините на ада, само за да съсипе живота му, това обикновено е голям червен знак. Или се среща само с токсични хора, или самият той е източникът на злото.

4. Постоянно променя плановете

Ако той има поведенчески модел на отмяна на планове в последната минута и дори не признава, че има навик да ви губи времето, спрете да му давате повече възможности да го прави. Това поведение изглежда несериозно и разсеяно, но в действителност може да бъде свързано със социална тревожност или други форми на психични заболявания.

5. Ядосва се, когато не му вярвате

Независимо дали става въпрос за приятелство, или връзка, нашата работа е да си помагаме взаимно да израстваме като личности. Ако някой тълкува опита ви да бъдете морални компаси или детектор на лъжата по-скоро като атака, отколкото като жест на любов и искрена загриженост, това е отражение на тях самите. Ако те не са готови да се справят със собствените си слабости и не желаят да приемат вашата подкрепа, тогава нищо не можете да направите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама
Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама