7 знака, че даден човек не ви харесва


7 знака, че даден човек не ви харесва
Снимка: iStock/Guliver

Ако не сте много сигурни дали един човек ви харесва, или не и не можете да го попитате директно, ще ви дадем няколко съвета. Обърнете внимание на начина, по който той говори, на жестовете, които прави. Днес ще ви помогнем да бъдете по-бдителни, представяйки ви 7 ключови знака, че човекът срещу вас не ви харесва.

1. Почесват се по врата

Това често е издайнически знак, че хората не са сигурни за нещо, което казват. Разбира се, този тип поведение може да бъде и флирт, но когато случаят не е такъв, обръщайте внимание. Освен това, ако раменете им често се вдигат към ушите, скривайки по някакъв начин врата, това означава, че те не са съгласни с вас или не ви казват цялата истина.

2. Свиват устни

Ако говорите с даден човек и той прави това, макар и несъзнателно, това значи, че му е неудобно във ваше присъствие. Опитайте да смените темата и отново погледнете устата му. Захапването и свиването на устните е начин, по който хората се успокояват, ако се чувстват тревожни.

5 НЕЩА, КОИТО НАУЧИХ ОТ ВРЪЗКАТА С НАРЦИС

3. Спазват дистанция

Ако човек направи крачка назад, докато говори с вас, това може да означава, че се опитва да запази някаква физическа или емоционална дистанция. Тук не говорим за лично пространство, от което всички се нуждаем, а за откровено избягване.

4. Дават ви фалшива усмивка

Можете ли да разпознаете фалшива усмивка? Обърнете внимание на ъглите на устните и бръчките около очите. Истинската усмивка включва много лицеви мускули. Така че, ако някой наистина се смее на шегата ви, можете да видите линии около очите му. Фалшивите усмивки не включват толкова много мускули и изглеждат напрегнати.

5. Избягват очен контакт

Липсата на контакт с очите от самото начало е лош знак при разговор с някого. Това може да означава, че човекът не се интересува от разговора, не ви харесва или връзката ви не е толкова истинска, колкото сте си мислили. Избягването на контакт с очите освен това може да е знак, че крие нещо.

6. Обръщат краката си настрани

Ако човекът, с когото общувате не ви харесва, той ще позиционира краката си в друга посока, а не директно към вас. Обикновено заедно с краката се обръща и торсът. Експертите наричат ​​това „вентрално отричане“ или просто дискомфорт.

7. Отговарят лаконично

Ако всеки път, когато задавате въпрос или инициирате разговор, отговорът, който получавате, е минимален, тогава е сигурно, че не сте им приятни за комуникация. Многото кратки отговори, образувани само от една до три думи, показват, че човекът общува с вас поради задължение или учтивост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама