5 неща, които научих от връзката с нарцис


5 неща, които научих от връзката с нарцис
Снимка: iStock/Guliver

Много жени са преживели нещастните последици от връзка с нарцис. Всеки път, когато една такава любов приключи, се налага да отделяме време за работа върху себе си. Но сега, когато имам перспектива и по-добро разбиране на миналото си, се уча да си простя, че съм обичала хора, които почти ме унищожиха душевно. Ето до какви изводи стигнах след няколко болезни опита с нарциси.

1. Ще станете отзивчиви и примирени

Някога бях човек, който би изоставил всичко, за да се погрижи за нуждите на партньора си. Въпреки че осъзнавам собственото си пренебрегване, също така разбирам, че този човек е искал моята цел в живота да бъде неговото удовлетворение. Бях започнала да се убеждавам, че светът не се нуждае от мен, от талантите и възможностите ми и трябва да отстъпя, за да могат хора като моя партньор да бъдат водещи.

2. Ще загубите приятели и семейство

Запомнете, че нарцисите обикновено имат наистина малко хора в живота си. Те са изолирани или по свой собствен избор, или защото са отхвърлени от другите. Ето защо рано или късно започват да ревнуват, ако имате подкрепа и хора, които ви обичат. Следва настройване срещу тях, разбира се, доста деликатно в началото, но крайната цел е да имате само и единствено него.

5 ТИПА ДУХОВНИ ВРЪЗКИ, КОИТО СРЕЩАМЕ В ЛЮБОВТА

3. Изваждат най-лошото във вас

Когато се борите да защитите себе си и своите принципи, лека-полека падате в техния капан. Намерението на всички нарциси е да унищожат вашата автономия, да ви накарат да се съмнявате във външността и качествата си, за да ви управляват по-лесно.

4. Създавате лош модел на връзка

Старите навици умират трудно. Колкото по-дълга е една връзка с нарцис, толкова повече време ще ви отнеме да се отърсите от закодираните похвати. Ако твърде бързо се впуснете в следваща любов, нищо чудно да се окаже, че повтаряте модели.

5. Раздялата изглежда като страшен кошмар

Свобода? Какво е това? Раздялата със сигурност ще ви се струва истински ад - не знаете какво да правите, вече не поддържате връзка с близките си. Мислете за всичко като загуби, причинени от партньора ви нарцис, за да съберете сили да си тръгнете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама