6 неща, които със сигурност разрушават връзката


6 неща, които със сигурност разрушават връзката
Снимка: iStock/Guliver

"И заживели щастливо до края на дните си..." се случва само в приказките. В живота нищо не е толкова розово и ако не искате да се разделите с любим човек, трябва да правите компромиси и да се справяте заедно с проблемите. Какво разрушава отношенията? Най-вероятно не искате да съсипете връзката си. Вие цените и обичате партньора си. Трябва да запомните рисковете, които могат да унищожат тези прекрасни чувства и да сложат край на отношенията ви.

1. Ревност или предателство

Разберете от самото начало, че това е неприемливо. Ако ревнувате от приятели и хобита вашата половинка, поставяте бомба със закъснител под отношенията си. За известно време това може да се пренебрегне, партньорът ви може да търпи, да плаче, да се примирява и да прощава, но един ден ще сложи край на всичко това.

2. Проблеми с доверието

Проблемите с доверието възникват често поради това, че има конфликти, страдания и негодувания. Най-лесно може да избегнете всичко това, когато разговаряте помежду си. Може дори да посетите терапевт или специалист по разрешаване на спорове.

3. Различия във възгледите

Твърди се, че противоположностите се привличат. Но когато противоречията са непримирими (различни светогледи, политически и религиозни убеждения), е доста трудно да останете заедно. Всяка кавга може да завърши с колапс. Не си тръгвайте от живота на тези, които са ви скъпи, само защото възгледите ви не съвпадат. Научете се на търпение и уважение. Опитайте се да направите компромиси.

НЕ Е НУЖНО ДА МУ ДАВАШ ОЩЕ ЕДИН ШАНС

4. Небалансирани отношения

Това се случва, когато партньорите престанат да се ценят един друг, всеки решава сам за себе си и не му пука какво мисли другият за това. В отношенията възниква хаос, ако не направите нищо, раздялата е неизбежна. В такива случаи разговорите също помагат, най-добре е да започнете с "Аз-изявления", "Чувствам се...", "Мисля...", а не с обвинения.

9 ЗНАКА, С КОИТО ТЯЛОТО ВИ ИЗДАВА, ЧЕ ТОЙ НЕ Е ЗА ВАС

5. Трудности в общуването

Понякога изглежда, че партньорите общуват на различни езици, толкова им е трудно да се чуят. Има и език на тялото, жестове, външен вид и други начини на комуникация. В повечето случаи хуморът помага. Ако не ви харесва как се държи партньорът ви, опитайте се да реагирате с шега. Специални фрази, изразителни изражения на лицето, красноречив вид разтоварват атмосферата - това е смешно, искрено и лично. Основното е, че и двамата разбират тези сигнали.

6. Насилие

Няма нищо по-разрушително, това е единственият елемент в списъка, който не търпи компромиси. Не можете да простите на някой, който ви обижда или удря. Когато се появят деца, нещата се влошават. Никой не заслужава това. Ако станете жертва на насилие от половинката си, обадете се за помощ на приятели, роднини или терапевт.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама