6 неща, които трябва да знаете за любовта след развод


6 неща, които трябва да знаете за любовта след развод
Снимка: iStock/Guliver

Ако за пръв път се впускате в дълбоките и понякога обезпокояващи води на срещите след развод, може да имате някои въпроси. И това е напълно нормално – все пак, вече сте преминали през ад, война, пробуждане и нирвана наведнъж. Любовният живот след развод е силно уязвим и лесно предизвиква безпокойство. Полюсни емоции украсяват всеки ъгъл. Ето 6 неща, които трябва да знаете, когато предприемате това великолепно, горчиво и странно пътешествие.

1. Научете какъв е „стилът ви на привързаност”

Повярвайте, това ще ви бъде полезно, когато срещнете някого. Почти моментално ще откриете, че или фантазирате за новата си сватба, или искате да се оттеглите в пещера в изолация само двамата, или пък толкова ви е страх да не ви нарани, че го отблъсквате умишлено.

ЛЮБОВТА ИДВА, ДОРИ ДА НЕ ВЯРВАШ В НЕЯ

2. Използвайте въображението си

Позволете си да създадете „идеалния сценарий за запознанства“ или „идеалното партньорство“, което искате да привлечете. В крайна сметка, вие заслужавате възможно най-добрия сценарий!

3. Очаквайте стари чувства да възкръснат

Вероятно мислите, че вече сте загърбили миналото. Да, ама не! Старите чувства ще ви връхлитат в най-различни моменти – меланхолия, обида или нещо друго. Подсъзнанието има странно чувство за хумор и в момента, в който сте по-спокойни, кара стари емоции да изплуват на повърхността. А може изведнъж да ви стане мъчно за децата, когато са на гости при татко си, а къщата ви се чувства тиха и празна.

4. Запознайте се с вашите граници

С какво сте склонни да се примирите? Какво е тотално „не” за вас? Ако нещо ви се струва, че преминава границите, но се насилвате да го приемете, недейте! По-добре се запознайте със своите граници, отстъпете и се калибрирайте отново.

5. Научете се да отхвърляте и да бъдете отхвърляни

Бъдете състрадателни и открити, а не „призрачни”. Водете разговори с уязвимост и бъдете прозрачни за своите чувства и намерения. Няма нищо срамно в това да кажете "Благодаря за срещата. Трудно ми е да кажа това, но просто не усещам връзката, която търся."

6. Ще изпитате сексуално пробуждане

Може би ще се забавлявате небрежно, а може да се нуждаете от моногамна връзка и дълбока любов, за да бъдете сексуални с някого. Още веднъж, бъдете честни със себе си и не се съдете твърде строго.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама